22 Kasım 2012 Perşembe

Başbakan Barzani, Umarım Sorunlar Diyalog Ve Anayasa İle Çözülsün

Bugün Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplanan Bakanlar kurulu, Başbakan’ın İran ziyareti ve Irak ile savaş noktasına gelinen kriz ele alındı.

 Toplantının başında Başbakan İran’a yapmış olduğu ziyarete değinerek, temasların başarılı olduğunu ve ilişkilerde yaşanan soğuluğun giderilmesine yardımcı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan ayrıca İran Cumhurbaşkanının Uluslararası ilişkilerden sorumlu Yardımcısın Kürdistan Bölgesine yapmış olduğu ziyareti ilişkilerde yeni bir döneminin başması anlamı taşıdığını belirti.

Başbakan, İstanbul’da düzenlene Uluslararası Atlantik Enerji Konseferansında Türkiye
Başbakanı Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmede ticari siyasi ve diğer alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde durduklarını ve Kürdistan Bölgesi olarak ilişkilerin gelişmesinden yana çaba gösterdiklerini belirti.

Kurul Kürdistan Bölgesi bütçesini ele aldı ve bütçenin düzenlenmesi  için bir komisyon kurulması kararı aldı.

Malıki’nin kurmuş olduğu  Özel Dijle Operasyon Komutanlığı  ve bu mimmalde yaşanan sorunlarıda değerendiren Başbakan, Irak ordusunun şuan içinde blunduğu hareket sınırları Ordunun yeni düzene geçirilmesi ile ilgilidir. Ancak 140 madde kapsamına giren koparılmış bölgelerde ki polis ve asayiş güçlerini Dijle komutanlığına bağlama talebi tamamen anayasaya karşı bir istek olduğunu ve bunun kabul edilmeyeceğini ifade etti. Başkan Dijle operasyon komutanlığının koparılmış bölgelerde sürdürdüğü askeri  haketliliğinin rahatsız edici be kaygılanıran bir durum olsada, bu noktada Kürdistan Bölgesi siyasi güçlerinin tek ses içinde olması ve tek bir tutum sergilemiş olmasının memnuniyet verici bir doluğunu belirti.

Başbakan ayrıca tüm kurum ve kuruluşlardan Kadına Karşı Şiddetle müdacele hastasın aktif bir katılım sağlamalarını ve destek olmalarını istedi.

Kaynak: peyamner.com 21 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder