18 Kasım 2012 Pazar

PYD bütün Kürtlere seslendi

Alman siyasi parti temsilcileri ve Kürt kuruluşlanyla görüşmeler yapmak için başkent Berlin’de bulunan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, Rojava Kurdistan’ daki gelişmelerin tartışıldığı bir panele katıldı.

 Rojava kürdistan’da özellikle ilaç ve sağlık malzemeleri konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Abdullah, Halep’teki çatışmalardan sonra buradan Afrin’e yardımlann kesildiğim ve bölgenin halkının acil yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

 Halep’teki bezer çatışmalann yaşanmaması için sık sık provokasyon girişimlerinin yapıldığına dikkat çeken Abdullah özetle şöyle konuştu: “Eğer girişimlerimiz olmasıydı dış güçlerin kışkırtma ve desteğiyle Halep gibi birçok yerde çatışmalar olacaktı. Ancak biz sonuna kadar sağ duyulu davrandık” dedi. 

Hewler Anlaşmasının önemli maddelerinden birisinin hiç bir dış gücün Rojava kürdistan’a girmemesi ve muhatabın Yüksek Kürt Konseyi olduğu yönünde olduğunu belirten Abdullah, sonuna kadar bu madde için mücadele edeceklerini vurguladı. 

 Rojava kürdistan’da kazanımlan sonuna kadar koruyacaklarını belirten Abdullah, “Çünkü Kürtlerin statüsünün sadece kürdistan’ın diğer parçalarında değil bütün Ortadoğu’da gerçek bir devrim anlamına geleceğini” kaydetti. Türkiye’nin Rojava kürdistan’a yönelik politikasını hayata geçirmek istediğini kaydeden Abdullah, bölge ve batılı güçlere Rojava kürdistan’ın iradesine saygılı olmaya davet etti. Abdullah, dünyanın neresinde yasarlarsa yaşasınlar tüm Kürtleri, Rojava kürdistan’ı her türlü saldından korumaya ve yardıma çağırdı. 

Özgür gündem 10 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder