16 Kasım 2012 Cuma

Osman; “Irak ordusunu Kürdistan’a sokmayız

Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanlığı Danışmanı Enwer Haci Osman, Irak Başbakanı Nuri Maliki’ye cevaben yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Kürdistan Bölgesi topraklarına girmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.
 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki önceki gün Dicle Operasyon Komutanlığına yönelik tepkilere karşı yaptığı açıklamada Dicle Operasyon Komutanlığına gösterilen tepkileri alenen Irak anayasasının ihlali olduğunu belirterek Irak ordusunun Hewlêr, Süleymaniye ve Dihok’a da gidebileceğini ve buna hiç kimsenin karşı çıkamayacağını ifade etmişti.

Hiçbir şekilde çekinmiyoruz 

Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanlığı Danışmanı Enwer Haci Osman, dün Irak Başbakanı Nuri Maliki’ye cevaben yaptığı açıklamada Irak ordusunun Kürdistan Bölgesi topraklarına girmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Enwer Haci Osman; “Ben Irak Başbakanı Maliki’nin Irak ordusu ve Kürdistan Bölgesi hakkında böyle bir şey söyleyeceğini beklemiyordum. Biz Xabur’dan Xaneqîn’e kadar Irak ordusunun Kürdistan Bölgesi sınırlarının bir karış içine girmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Irak ordusunun daha fazla silahlanması ile ilgili olarak da Peşmerge Bakanlığı Danışmanı Osman şunları söyledi; “Baas rejimi döneminde Irak ordusunun sahip olduğu silahlar, şu andaki Irak ordusunun sahip olduğundan çok daha fazla ve güçlü silahlardı. Ancak o dönem bile Peşmerge güçlerine zarar veremediler. Bu yüzden biz Maliki’nin bu tür konuşmalarından hiçbir şekilde çekinmiyoruz.”

Kaynak: ozgurhabergazetesi.com 08 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder