18 Kasım 2012 Pazar

Serekaniye yine bombalandı

Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları 09. 50′de Serekaniye’yi dün yeniden bombalamaya başladı. 

Savaş uçaklarının bıraktığı bombalar büyük gürültüyle patladı. Aralıklarla sürdü. 

Riha tarafında da korkuya yol açan uçakların yanı sıra tanklar da kullanıldı Rojava kürdistan’ın Haseki kentine bağlı Serekaniye’de (Resulayn) Baas Ordu’su birliklerince bombalanan alanlar, hava unsurlarınca salı günü bir kez daha bombalandı. 

İlçedeki 3 farklı yere isabet eden bombaların etkisiyle gökyüzünde duman tabakası yükseldi. Serekaniye ilçesine yönelik 12 Kasım’daki hava bombardımanının ardından bölge 13 Kasım’da da aralıklarla uçaklarla bombalandı. Kent Esad yönetimine bağlı tankçı birlikleri tarafından da ateş altına alındı. Şiddetli patlamalar nedeniyle şarapnel parçaları sınırın bu tarafına kadar ulaşıyor. Halk kaçarken yaralılar Türkiye’ye taşınıyor. 

Riha’ya (Urta) getirilen 4 yaralıdan 1′i daha hayatını kaybetti. Askerler tarafından alınan yaralı olmayan mülteciler işlemleri yapıldıktan sonra Telhamut Çadır Kenti’ne gönderildi. Türkiye sınırında güvenlik imlenilen artırıldı. ISK savaş uçaklarını yeniden keşif için uçurdu. Bir hana tatil Çatışmalar nedeniyle, Türkiye tarafındaki Riha’ya hağlı sınır kasabası Serekaniye de eğitime verilen aranın hafta sonuna kadar uzatıldığı bildirildi. 

 Kepez Mahallesi’ndeki TOKI İlkokulu’nun bahçesini sahra hastanesi için düzenlendi. Türkiye, çatışmaların olmadığı Serekaniye kendine kısa süre önce HSO güçlerini sokmuştu. Çıkan çatışmalar ve Baas ordusunun operasyonlarıyla kentteki binlerce kişi kaçtı, onlarca kişi yaşamını yitirdi.


Kaynak: Özgür gündem 14 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder