16 Kasım 2012 Cuma

yorumsuz…..

19 Haziran 2012: Hakkari’de askeri güçlere yönelik eylem sırasında 14 gerilla hayatını kaybetti. Şitazin, Oramar ve kısmen Rubarok askeri güçlerine karşı 19 Haziran 2012 günü sabah saat 04.00 sıralarında başlayan çatışma gün boyunca devam etti. HPG Anakaragah Komutanlığı, “Bu önemli devrimci harekatta, yüksek bir fedai ruh ve büyük bir kahramanlıkla rol üstlenen ve görevlerini yaparken büyük bir direniş sergileyerek kahramanlık destanları yaratan 14 yiğit Kürt evladı şehit düşmüştür. Tüm Kürdistan halkı önünde bir kez daha söz veriyoruz ki, bu kahraman şehitlerimizin anısını Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirerek yaşatacağız. Onların büyük fedai ruhu, mücadelemizin zaferini müjdelemektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillası, onların bu fedai ruhuyla zafere ulaşacaktır” dedi. Hayatını kaybeden gerillalarımızdan isimleri tespit edilenler:

Şırnak doğumlu, 1999 katılımlı, Zagros kod adlı Misleh Kara
-Amed doğumlu, 2002 katılımlı, Dilovan Amed kod adlı Yılmaz Kırbay
-Batman doğumlu, 2003 katılımlı, Beritan Zınar kod adlı Halime Kuzen
-Ağrı doğumlu, 2005 katılımlı, Ezda Ararat kod adlı Fatma Sağın
-Siirt doğumlu, 2005 katılımlı, Çiya Koçer kod adlı İbrahim Daşçı
-Van doğumlu, 2006 katılımlı, Xemlin Başkale kod adlı Aysel Dik
-Bitlis doğumlu, 2007 katılımlı, Faraşin Sozdar kod adlı Saynar Turşu
-Amed doğumlu, 2009 katılımlı, Çekdar Amed kod adlı Rıfat Kızıl
-Bokan (Doğu Kürdistan-İran) doğumlu, 2008 katılımlı, Xoşmer Zilan kod adlı Şirvan Muaver
-Merivan (Doğu Kürdistan-İran) doğumlu, 2010 katılımlı, Hejar Hewraman kod adlı Mehmet Şerif Yusufi
  • 2 Temmuz 2012 günü saat 23.45 sularında Gümüşhane’ye bağlı Şiran ilçesi İncedere mıntıkasında operasyon düzenleyen işgalci TC ordusu askerleriyle gerillalarımız arasında çatışma yaşandı. Çatışmada 1 yoldaşımız şehit düşmüş, düşmanın ölü ve yaralı sayısı güçlerimizce tespit edilememiştir. Hayatını kaybeden gerilla Hakkari doğumlu, Hejar Zagros kod aslı Adnan Tekindi. Xinere’den Kandile, Kandilden Dersime kadar uzanan uzun soluklu bir mücadele deneyimi yaşayan Hejar arkadaşımız edindiği derin tecrübeleriyle gerilla güçlerimiz içinde önemli başarıları sağlayan bir yoldaşımız olmuştur.
  • 2 Temmuz 2012: Dersim’in Ovacık İlçesi’nde operasyon düzenleyen işgalci TC ordusu askerleriyle ile HPG gerillaları arasında çatışma çıktı. 2 Temmuz 2012 günü 02.30 sularında Tunceli-Ovacık’a bağlı Veng alanında meydana gelen çatışmada, TC ordu kayıplarının olduğu ancak taraflarında tespit edilemediği belirtildi. Yaşanan çatışmada 2 gerillanın yaşamını yitirdiği kaydedildi. Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:
-Maraş doğumlu, Jehat Cudi kod adlı Mustafa Özdemir
-Diyarbakır doğumlu, Rızgar Amed kod adlı Nadir Tunç
  •  6 Temmuz 2012: Van’ın Bahçesaray ilçesindeki çatışmalarda iki gerilla hayatını kaybetti. Van’daki çatışmada 2′si uzman çavuş 4 askerin öldüğü bildirildi. Saat 20:20′dan gece saat 00.30′a kadar süren çatışmada son mermisine kadar çatışarak direnen yoldaşımız bombasını kendinde patlatarak şahadete ulaşmıştır. Dijwar Silopi kod adlı gerillanın Şırnak’ın Silopi ilçesi doğumlu Hasan Algor  Yurtsever Kürdistan halkının bir evladı olarak yetişmiştir. Dijwar arkadaşımız özgürlüğün büyük bedelcisi olarak dağlarımızda aktif olarak mücadele yürüten bir yoldaşımız olmuştur.
  • 08 Temmuz 2012’de Ağrı’nın Tendürek Dağı’nda yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Emrah Boztaş‘ın (Hamza Serhat) cenazesi, memleketi Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Xavesor (Dilek Kaya) Köyü’nde yüzlerce kişi tarafından toprağa verildi. Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı’nda çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Emrah Boztaş (Hamza Serhat) cenazesi, Kağızman-Merkez Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Konvoyla ilçeye bağlı Xavesor (Dilek Kaya) köyüne götürülerek toprağa verildi.
  • 10 Temmuz 2012 günü Bingöl’de çıkan çatışmada 5 gerilla hayatını kaybetti. Saat 24.00 sularında Bingöl’ün Simsor alanında operasyon düzenleyen işgalci TC ordu askerleriyle gerillalarımız arasındaki çatışmada düşman ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.  Hayatını kaybeden 5 gerillamız:
-Hilvan/Urfa doğumlu, Serhat Fırat kod aldı Murat Demir
-Yüksekova/Hakkari doğumlu, Rojen Murat kod adlı Sıti Kızan
-Tatvan/Bitlis doğumlu, Pelin Koçer kod adlı Lelihan Koyun
-Siirt doğumlu, Harun Gabar kod adlı Resul Şen
-Diyarbakır doğumlu Sorxwin kod adlı Leyla Karsu
  •  27 Temmuz 2012′de Van’da iki evin taranması sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Hayati Ölmez (Munzur Çelê) memleketi Hakkari’de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Van’ın Vali Mithat Bey ve İstasyon mahallerinde 27 Temmuz 2012 tarihinde evlere düzenlenen baskınlarda iki evin taranması sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Hayati Ölmez (Munzur Çelê) toprağa verildi. Ailesi tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınan cenazesi sabah saatlerinde Hakkari’nin girişinde binlerce kişinin bulunduğu konvoy tarafından karşılandı. “Bijî Serok Apo”, ‘Şehîd namirin”, “Heval Munzur ölümsüzdür” sloganları ve zılgıtlarla karşılanan cenaze buradan Geçimli (Rindikê) Köyü’ne Götürülerek toprağa verildi.
  • 23-24 Temmuz 2012 tarihlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 30 askerin öldüğünü duyuran HPG, yoğun bombardımanda hayatını kaybeden 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. Çatışmalarda savaş uçakları, kobra helikopterleri, obüs ve havan toplarıyla yoğun bir şekilde bombalanan çatışma alanında 4 yoldaşımız şahadete ulaştı.
Kobani doğumlu (Batı Kürdistan-Suriye) Zozan Kobani kod adlı Zozan Abuk, Kobani doğumlu Agît Kobani kod adlı Agit Abdullah, Hakkari/Çukurca doğumlu Kemal İhsan kod adlı İhsan Acar, Şırnak doğumlu Sarina Dicle kod adlı Sinem Ünver, isimli gerillalar hayatını kaybetti.
  • 31 Temmuz 2012 günü yaşanan şiddetli çatışmalarda Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerillanın denetim kurduğu alanlarda bir gerilla hayatını kaybetti. HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 14 askerin öldüğü çatışmalar sırasında bir gerillanın hayatını kaybettiğini bildirdi. HPG-BİM, hayatını kaybeden gerillanın, 1986 yılında Doğu Kürdistan’ın Mako şehrinde dünyaya gelen, 2008 yılında gerilla safların katılan, Şahin Zap kod isimli İsa Tacidar olduğunu bildirdi.
  • 25 Temmuz 2012 günü Bingöl’ün Genç ilçesinde yaşanan bir çatışma sırasında bir gerilla hayatını kaybetti. 25 Temmuz günü Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Bawanê yolu üzerinde gerillalarımız ile operasyona çıkan düşman askeri arasında bir çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma sonucunda Bawer Bitlis – Adil Güven arkadaşımız kahramanca direnerek şahadete ulaştı.
  • 14 Temmuz 2012 günü yaşanan bir çatışmada Erdal Hawreman kod adlı İbrahim Ezaxisimli bir gerilla yaşamını yitirdi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jîrka alanında Türk ordusu tarafından düzenlenen operasyonda 3 uzman çavuş öldürüldü, 4 asker de Şemdinli ilçesindeki bir karakola yapılan gerilla eyleminde öldürüldü. HPG-BİM ayrıca, Kato’da 2 gerilla ile de bağlantı kurulamadığını açıkladı.
  • 17 Temmuz 2012: 34 yoldaşımızın şehit düştüğü bir ayda; Kasr-ı Kanco’da Ahmet Türk’ün verdiği ziyafet’e Aysel Tuğluk, Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Sakık, Gülten Kışanak, Selahattin Demirtaş katıldı. Fotoğraf T.C. Başbakanı Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı basın açıklamasında malzeme oldu.
17 Temmuz öncesi büyük bir onurla, Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirmek için şehit düşen Kürt evlatlarını saygıyla anıyor, feodal sistemin kalıntısı Kasr-ı Kanco’da verilen ziyafet yemeğini yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder