18 Kasım 2012 Pazar

Asya Abdullah: Kürtler 2. Lozan’a izin vermeyecek

İsviçre’nin Zürich kentinde düzenlenen panelde konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Batı Kürdistan’daki Kürt iradesinin engellenemeyeceğini ve bu özgürlük yürüyüşünün diğer parçalarda da sonuca ulaşacağını belirterek, “Kürt halkı 2. bir Lozan’a asla izin vermeyecektir” dedi. 

Bir süredir Avrupa’da temaslarını sürdüren Demokratik Birlik Partisi- PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, İsviçre’nin Zürich kentinde Batı Kürdistan’daki gelişmeleri konu alan bir panele katıldı.

Zürich Kürt Derneği’nde gerçekleşen panelde Abdulah, Ortadoğu’da siyasi harita yeniden dizayn edilirken gelişmelerin merkezinde Kürtlerin bulunduğunu, ancak Kürtleri sömürge altında bulunan devletler ve uluslar ararası güçlerin bunu engellemeye çalıştığının altını çizdi.

” Kürt halkı 2. bir Lozan’a asla izin vermeyecektir” diyen Abdullah, “Ortadoğu’nun en dinamik gücü halkımız, iktidarlar tek tek yıkılırken, halkların özgür ve demokratik sistemini geliştirecek tek halk konumundadır. Bu nedenle PKK hareketinin Önderi Abdullah Öcalan uluslararası komployla İmralı’da tecrit altında tutulmaktadır” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Batı Kürdistan’da Kürtlerin kendi kendini yönetme iradesini ortaya koyduğunu belirten Abdullah, “Rojava’da Demokratik Halk Meclisleri inisiyatifinde yönetim Kürtlerin elindedir. En zayıf halkada başlattığımız bu özgürlük yürüyüşü diğer parçalarda da kendisini gösterecektir” dedi. 

Türkiye’nin her yolu deneyerek özgürlüklerini engellemeye çalıştığını ancak bu çabaların sonuçsuz kalmaya mahkum olduğunu söyleyen PYD Eş Başkanı “biz ne BAAS güçlerini ne de muhalif adı altında çalışan güçleri destekledik. Bu iki gücün de Suriye halkına verecekleri bir şeyleri yoktur. Her ikisinin iktidarında da halkların katledilmeleri kaçınılmazdır. Mozaik bir yapıya sahip olan Suriye’de özgür, eşit ve demokratik bir yaklaşım çözüm gücü olabilir. Kürtler bunun öncülüğünü yapacak tek halktır’ dedi.

Kaynak: firatnews.com 12 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder