21 Kasım 2012 Çarşamba

Kadınlar 25 Kasım’da meydanlarda olacak

Ankara Kadın Dayanışma Platformu, 25 Kasım’da alanlarda olacaklarını ve “Jin, jiyan, azadî” sloganını her yerde haykıracaklarını söyledi. Şırnak ve ilçelerinde de 25 Kasım’da eşzamanlı yürüyüşler yapılacağı duyuruldu.

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin Kadın Dayanışma Vakfı’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıya ESP Ankara İl Başkanı Fadime Çelik ve BES Genel Eğitim Sekreteri Meryem Çağ da katıldı. 

Platform adına açıklama yapan Satı Burunucu Çalı, 25 Kasım günü alanlarda olacaklarını vurgulayarak, AKP hükümeti döneminde kadınlara yönelik şiddetin arttığını söyledi. Çalı, “Bedenimiz, hamileliğimiz üzerinden de denetim altına alınmak isteniyor. Kürtaj olmak istediğimiz için fişlenir, sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılır olduk” ifadelerini kullandı. Tecavüzcülerin yargılanması için mücadele veren kadınlar olduğunu söyleyen Çalı, “Bir türlü bitmeyen savaşta yakınlarını kaybeden Kürt, Türk, Ermeni, Arap ve tüm halklardan kadınlarız” dedi.

Çalı, anadilde hala konuşulmadığına dikkat çekerek, zorunlu göç nedeniyle geldikleri topraklarda yabancı gibi yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. “Barış istedikçe polis copuyla, gazıyla karşılaşıyoruz, kendimizi cezaevinde buluyoruz” diyen Çalı, inkar, linç ve nefret politikalarının sürekli arttığını vurguladı. Şiddet yasasının, sığınma evi ve şiddet önleme izleme merkezleri yönetmeliklerinin kadınları korumadığını söyleyen Çalı, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın örgütlerinin bu alanlardan uzaklaştırılmak istendiğini söyledi. Çalı, kadınların talepleri için sürekli alanlarda olacaklarını belirterek, “Jin, jiyan, azadî” sloganını her yerde haykıracaklarını söyledi.

BOTAN’DA EŞZAMANLI YÜRÜYÜŞLER DÜZENLENECEK

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), Şırnak ve tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla yürüyüşler ve etkinlikler düzenleyemeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin DÖKH, BDP Cizre İlçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda DÖKH aktivistinin katıldığı toplantıda açıklama yapan Sitiya Zin Kadın Danışmanlık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sosyolog Esin Karahan, 25 Kasım vesilesiyle bir dizi program hazırladıklarını belirtti. 

25 Kasım’da Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde saat 11.00′de eş zamanlı olarak yürüyüşler gerçekleştirileceğini dile getiren Karahan, “Yine 24 Kasım günü aynı vesileyle Uludere’de Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın katılımıyla panel düzenlenecek. Cizre ve İdil’de 24 Kasım akşamı sinevizyon gösterimleri olacaktır. Bütün Botan kadınlarını ve Botan halkını eylemlerimize destek için bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Firatnews.com 21 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder