18 Kasım 2012 Pazar

DTK, tüm Kürt siyasi partilerini, toplumsal oluşumları, kadın örgütlerini Diyarbakır’da toplanmaya çağırdı.

AKPnin açlık grevlerine karşı oyalama tutumuna dikkat çeken DTK, tüm Kürt siyasi partilerini, toplumsal oluşumları, kadın örgütlerini Diyarbakırda toplanmaya çağırdı.
 
Herkesi cezaevlerinde süren açlık grevlerini burada görmeye tutsak ailelerle buluşmaya çağırıyoruz dedi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), tüm Kürt siyasi partilerini, toplumsal oluşumları, kültür örgütlerini, örgütlü kadın çevrelerini Diyarbakır’da toplanmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Cezaevlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü ile anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması amacıyla yapılan ve 59. Gününe giren açlık grevleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Açlık grevindeki tutsak sayısının 5 Kasım’dan itibaren on bini bulduğunu hatırlatılan açıklamada aralarında DTK Daimi Meclis Üyesi 15 kişinin de 7 Kasım’dan itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine girdiğine dikkat çekildi.

AKP YİNE OYALAMA TAKTİĞİNE BAŞVURUYOR

AKP Hükümeti’nin oyalama yaklaşımının açlık grevleri konusunda da ortaya çıktığına vurgu yapan DTK, “Kürdistan ve Türkiye’nin her yerinde bu talepleri sahiplenici haklı, meşru ve demokratik eylemler yayılırken AKP hükümeti her zaman yaptığı gibi süreci oyalama ve bu eylemleri boşa çıkarma amacıyla hareket etmiş fakat toplumsal baskı sonucunda ılımlı bazı açıklamalarda bulunmuş olsa da çözüme ilişkin somut bir gelişme yaşanmamıştır. Bir yanda Kürt sorunun demokratik çözümü için herkes tarafından atılması gerekli görülen adımlar, öte yanda Kürtlerin tarihte sıkça yaşadığı yeni bir trajedinin gerçekleşme olasılığı durmaktadır” diye belirtti.

KÜRTLER HER ALANDA TUTSAKLARI SAHİPLENİYOR

Kürtlerin bulunduğu her yerde açlık grevlerini sahiplendiğini ifade eden DTK, Kürt halkı açlık grevi yapan tutsakları ve onların taleplerini sahiplenmiştir. Kürt halkının tüm siyasi partileri, toplumsal yapılanmaları, kuruluş ve örgütleri açıklama, eylem ve etkinliklerle bu eylemin taleplerinin karşılanması gerektiğini ifade etmişlerdir. Fakat bugün itibariyle bu eylem 59′ncu gününe varmıştır. Artık değil günlerin saatlerin bile önem kazandığı bir aşamaya gelinmiş durumdadırifadesini kullandı.

DTK açıklamasında devamla Kürt halkına, Kürt örgüt ve kurumlarına şu çağrıda bulunuldu:

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Kürtlerin ulusal birlik değerlerine sahip çıkarak dayanışmayı en üst noktaya taşıması gereklidir” diye ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “21. yüzyılda Kürtler ancak birlik perspektifi ile hareket ederse en temel haklarını kazanabilir ve statüsüzlüklerine son verebilirler. Bu noktada DTK olarak tüm Kürt siyasi partilerini, toplumsal oluşumları, kültür örgütlerini, özellikle toplumun vicdanını temsil eden örgütlü tüm kadın çevrelerini ve her tür kuruluşun heyetler oluşturarak Amed’e gelerek cezaevlerinde süren açlık grevlerini burada görmeye tutsak ailelerle buluşmaya çağırıyoruz.”

 Kaynak: bestanuce.org 10 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder