18 Kasım 2012 Pazar

Kürt gençlerinin Dortmunddaki işgal eylemi sona erdi

Bir grup Kürt gencinin tutsakların açlık grevine dikkat çekmek için Almanya’nın Dortmund kentindeki televizyon kulesini işgal eylemi sona erdi. Akşam saatlerinde polisin hiç gözaltına almaması şartıyla biten eyleme Alman basını yoğun ilgi gösterdi.

Dün öğleden sonra sayıları 30′u bulan bir grup Kürt genci, Alman hükümetinin açlık grevi eylemi karşısındaki tavrını protesto ederek, Dortmund’daki televizyon kulenin girişini bloke etti.

 Eylemciler, Türkiye cezaevlerinde 12 Eylül’den bu yana açlık grevinde bulunan tutsaklar için Alman kamuoyunun duyarlı olmasını istediler.

Ayrıca geçtiğimiz hafta İsviçre’nin Almanya’ya iade ettiği Kürt aktivist Metin Aydın’ın da serbest bırakılmasını talep edildi. Bölgedeki birçok televizyon ve radyonun için sinyal merkezi olarak kullanılan kule eylem sırasında ziyaretçilere kapatıldı.

Birçok yerel tv, radyo ve gazete muhabirinin kule önüne gelerek olay hakkında bilgi alırken, polisle yapılan pazarlığın ardından Kürt gençleri hiç kimsenin gözaltına alınmaması şartıyla işgal eylemini sona erdirdiler. Dortmund’da yaşayan bir grup Kürdistanlı da kule önünde toplanarak eyleme destek verdiler.

Kaynak: ajansakurdi.com 12 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder