26 Kasım 2012 Pazartesi

Peşmerge Qamışlo’ya indi

Batı Kürdistan’da ilk yaşandı; Qamışlo’da düzenlenen eyleme peşmege birlikleri katıldı. Halk peşmergeyi büyük bir coşku ve “ pêşmergê Qamişlome” marşı ile karşıladı. Cuma günü Suriye Kürdistan’ın da bir ilk yaşandı; peşmerge güçleri Qamışlo şehrinde düzenlenen eyleme katıldı. Peşmerge’nin gelişi halkta büyük bir çok yarattı. Halk peşmerge’sinin “ pêşmergê Qamişlome” marşı ile karşıladı.

Konuyla ilgili Rudaw gazetesine konuşan Yüksek Kürd Konseyi üyesi İsmail Heme, Qamışlo’da bulunan peşmerge güçlerinin Batı Kürdistan Peşmerge güçlerine bağlı olmadığını ve bunların Tahsin Memo, Mela Mustafa Barzani, Şeyh Maşuk, Şehit İdris Barzani … tugaylarına bağlı olduğunu belirtti.

Heme, Kürdistan bölgesinde bulunan Batı Kürdistan Peşmerge gücünün Yüksek Kürd Konseyi’nin gerekli görmesi halinde bölgeye geçeceğini belirtti.

Batı Kürdistan peşmerge güçleri, Suriye’de olayların başlaması sonrası suriye halkına silah doğrultmak ismeyen Suriye ordusu içinde ki Kürd askerlerden oluşturuldu.

Kürd Yüksek Konseyi ile Halk Meclisi arasında ki anlaşmaya göre yakın bir zaman da ortak bir askeri konsey kurularak askeri güçler birleştirilerek Yüksek Kürd Konseyine bağlanacak.


Kaynak: peyamner.com 25 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder