18 Kasım 2012 Pazar

HDK Partisini ilan ediyor

HDK’nin 2. Kongresi bu hafta sonu Ankara’da toplanacak. Siyasi ve örgütsel çalışmalarını ele alarak Genel Meclisi’ni seçecek olan HDK, kurduğu Halkların Demokratik Partisi’ni de resmen ilan edecek.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK), 2. Genel Kongresi’ni 10-11 Kaşım günlerinde Ankara’da toplayacak. Kocatepe Kültür Merkezi’nde toplanacak kongrede, HDK’nin siyasi ve örgütsel çalışmaları değerlendirilecek ve Genel Meclis seçimi yapılacak. Kısa bir süre önce başvurusu yapılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) de resmen ilan edilecek.

Kongrenin ilk gününde açılış konuşmalarını HDK adına iki milletvekili yapacak. Hemen ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin esbaskanlari Fatma Gök ve Yavuz Önen söz alarak parti hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Konuk konuşmacıların ardından siyasal çalışma raporu sunularak üzerinde tartışmalar yapılacak ve bu çerçevede sunulacak önergeler görüşülecek.

Kongre’nin 2. gününde, HDK Örgütlenme Komisyonu’nun sunacağı rapor ele alınacak. Rapor üzerinde yapılacak tartışma ve önergelerden sonra Genel Meclis Seçimi yapılacak. Genel Meclis’e, 121 asil, 30 yedek üye seçilecek. Kongreye, 800′ü askın delegenin katılması bekleniyor. Kongre öncesinde, bölge, il ve ilçe yürütmeleri oluşturuldu.


Kaynak:  firathaberajansi.org 09 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder