22 Kasım 2012 Perşembe

Serêkaniyê’ye Bu Kez Tanklarla Saldırdılar

YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine kentte çatışmalar başladı. Bu saldırı Kürtler tarafından Türk devletinin işgal saldırısı olarak görülüyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) karşısında ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalan Türkiye destekli gruplar, bu kez tanklarla Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê sınırlarına girdi. Sınır hattında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Alınan bilgilere göre silahlı gruplar bugün 50 askeri araç ve 7 tank eşliğinde Serêkaniyê kentine saldırıda bulundu. YPG’nin karşı koyması sonucu çatışmalar yaşandı. Henüz bombalamada bulunmayan askeri araçların sınır hattının Batı Kürdistan tarafında olduğu bildiriliyor.

Bu askeri araçların Halep’e bağlı Cerablus ve Bab bölgelerindeki çatışmalarda ele geçirildiği ve Türkiye üzerinden Serêkaniyê sınırlarına getirildikleri öğrenildi.

YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine kentte çatışmalar başladı. Bu saldırı Kürtler tarafından Türkiye devletinin işgal saldırısı olarak görülüyor.

20 Kasım Salı günü Guraba el Şam ve El Nusra Cephesi olarak kendilerini tanıtan Türkiye destekli çetelerin saldırısında Halk Konseyi Başkanı Abid Xelil’in hayatını kaybetmesi ardından şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

YPG’nin müdahalesi sonucu onlarca çete mensubu öldü. 18 çete mensubunun cenazesi YPG tarafından silahlı gruplara teslim edildi. YPG, 7 saldırganın da esir alındığını açıklamıştı. Çok sayıda ölü ve yaralının da Türkiye tarafına geçirildiği bildirildi. Londra Merkezli İnsan Hakları Gözlemevi, 24 saldırganın öldüğünü açıkladı. Bu çatışmalarda 2 YPG üyesi, bir Asayiş üyesi ve bir Halk Konseyi üyesi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haberdiyarbakır.com 21 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder