16 Kasım 2012 Cuma

Mersin’de operasyon: 20 kişi gözaltında

Mersin’de BDP, Göç-Der, Azadiya Welat bürosu, İştar Kadın Danışma Merkezi ile çok sayıda eve düzenlenen baskında aralarında DİHA Muhabiri Zeynep Kuriş ve BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Mersin’de sabah saatlerinde polis çok sayıda ev, BDP, Göç-Der ve Azadiya Welat gazetesi bürosu ve İştar Kadın Danışma Merkezi’ne baskın düzenledi. KCK adı altında düzenlenen baskında DİHA Mersin Muhabiri Zeynep Kuriş, BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız, BDP İl Başkan Vekili İrfan Yücel, Sanatçı Kadir Çat ve çok sayıda BDP’li, belediye meclis üyesi ile sivil toplum örgütü yöneticisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve şu ana kadar isimleri öğrenilenler şunlar: BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız, BDP İl Eşbaşkan Vekili İrfan Yücel, DİHA Mersin Muhabiri Zeynep Kuriş, Azadiya Welat gazetesi Mersin çalışanı Engin Çağlar, Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Terfa Arınç, Mersin Göç-Der Başkanı Selahattin Güvenç, Mersin Göç-Der ve İştar Kadın Merkezi Yöneticisi Menice Ürün, MKM Sanatçısı Kadir Çat, BDP İl yöneticileri Abdullah Okur, İsa Dağ, İsmail Andar ve Mehice Özlü, Melê Abdullah Hazar, Melê Ahmet Kutlu, İHD Mersin eski Yöneticisi Senayi Sayın ile Asya Asya.

Gözaltına alınanlar Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, sayının artabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Fıratnews.com 03 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder