16 Kasım 2012 Cuma

Muş’a yürümek isteyenlere müdahale

Cezaevlerinde 54. gününde devam eden açlık grevlerine destek amacıyla Malazgirt’ten Muş’a yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti.

 Aralarında belediye başkanı ve BDP’li yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  PKK’li ve PJAK’lı tutsaklar tarafından başlatılan ve 54. gününde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Malazgirt’ten Muş’a yürümek isteyen kitleye polis sert müdahalede bulundu.

135 kilometrelik yol yürüyerek açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen çok sayıda kişi sabah saatlerinde BDP Malazgirt İlçe binası önünde bir araya geldi. Aralarında Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı, BDP Malazgirt İlçe Başkanı Nihat Kalın, Konakkuran Belde Belediye Başkanı Kemal Çetin’in de bulunduğu çok sayıda kişi buradan yürüyüşe geçti. Muş E Tipi Cezaevi’nde açlık grevine girenlerin isimlerinin bulunduğu pankart ve önlüklerle yürüyen kitle Malazgirt çıkışında bulunan Hatun Köprüsü’nde polis barikatıyla karşı karşıya kaldı.

Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini belirtmesi üzerine kitle ile polis arasında tartışma yaşandı. Gerginliğin büyümesi üzerine kitleye sert müdahalede bulunan polis, Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı, BDP Malazgirt İlçe Başkanı Nihat Kalın, Konakkuran Belde Belediye Başkanı Kemal Çetin ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Kalın, polislerce yere yatırılıp gözaltına alınırken, Muş E Tipi Cezaevi’nde açlık grevine girenlerin isimlerinin bulunduğu pankart ve önlüklere de el konuldu. Kitle dağılırken, gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Kaynak: zaphaber.com 04 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder