16 Kasım 2012 Cuma

Salih Müslim: Kürtler gereken yanıtı verecek

YPG komutanlarından Nujin Derik’in Halep’te katledilmesinin ardından bir açıklama yapan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürt halkının saldırıya karşı gereken yanıtı vereceğini söyledi.

Yeni Özgür Politika gazetesinden Çiğdem Demirel’in sorularını yanıtlayan Salih Müslim, Nujin Derik’in alçakça bir saldırıya kurban gittiğini belirterek “Esir olan bir insanı katletmek Kürtlerin geleneğinde yok. Bu insanlıkla da bağdaşmaz. Ve bu ilk kez olmuyor. 2 ay önce Efrîn’de de YPG’den Çekdar Amed adında bir arkadaşımız esir alındı, işkence edildi ve en son bıçaklanarak katledildi. Bu vahşilik bizim kabul edebileceğimiz bir şey asla değil. Kürt halkı bunu kabul etmeyecektir, bu kişilere gereken yanıtı verecektir” dedi.

Özgür Suriye Ordusu’nun tek merkezden yönetilen homojen bir yapı olmadığını hatırlatan Müslim, bir kesimin Türkiye’nin desteğiyle Kürtlere karşı hareket ettiğini ve bunların Kürtlerin bölgede güçlenmelerinden son derece rahatsız olduğunu söyledi. Bu grupların Türkiye’nin direktifleriyle Kürtlere saldırdığını da kaydeden Müslim “Bu saldırılardan birebir Türkiye’nin silah ve para sağladığı Selahaddin Eyyubi Tugayı ile Emmar Dadiki sorumlu. Bu iki birlik, Kürt karşıtlığında işbirliği içindeler” dedi.

YPG’nin Kürtlere yönelik tüm saldırılara karşı halkı savunacağını belirten Müslim “YPG birlikleri, sivilleri her koşulda koruyacak güçtedir. Türkiye destekli bu gruplar sivillere yöneliyor. Halbuki biz hiçbir sivile yönelmedik. Halkımız çok tepkili. Halep’te durum çok gergin. Halkı zor tutuyoruz. Şu anda güvenlik önlemleri kentlerde arttırılmış durumda. YPG güçleri halkı korumak için yeni barikatlar kuruyor” şeklinde konuştu.

PYD’nin Kürt Yüksek Konseyinin kararlarına bağlı olduğunu da kaydeden Müslim tek başına bir parti olarak hiçbir konuda karar almadıklarını ifade etti. PYD’nin böyle propagandalar yapılarak karalanmak istendiğini de belirten Müslim sorunların Azadi partisinin faaliyetleri nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

Kaynak: Fıratnews.com 03 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder