21 Aralık 2012 Cuma

Almanya’da Kürtler Maraş ve Roboski İçin Ayakta!

almanya kürtler
Almanya’da yaşayan Kürtler, Maraş ve Roboski katliamlarının yıldönümleri nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek. Berlin, Köln, Frankfurt gibi büyük şehirlerde ise kitlesel yürüyüşlerle Türk devleti protesto edilecek.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Almanya çapında bu hafta sonu Maraş ve Roboski katliamlarının yıldönümü nedeniyle protesto ve anma etkinlikleri organize ediyor. YEK-KOM, etkinlikler için şu çağrıyı yaptı:

“Tüm demokrat, ilerici, vicdan ve ahlak sahibi herkesi Maraş ve Roboski şahsında, Kürdistan’daki tüm katliamlara karşı ‘Maraş’tan Roboski’ye Katliamlara Son’ sloganı altında yapacagimiz etkinliklere katılmaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Ayrıca Almanya kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve medyasından da duyarlılık ve destek bekliyoruz”.

Şehirlere göre anma ve protesto etkinliklerin programı şöyle:

BERLİN: Bugün saat 12.00′de Türk büyükelçiliğine siyah çelenk bırakılacak ardından saat 18.00′de Kreuzberg Museum’da panel düzenlenecek. Cumartesi günü saat 13.30′da Hermanplaz’dan başlayacak protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek.

FRANKFURT: Çevre kentlerin de katılımıyla 22 Aralık Cumartesi günü saat 14.00′de Alte Operplatz’da başlayacak tabutlu yürüyüş Türk konsolosluğu önündeki mitingle son bulacak.

STUTTGART: Cevre kentlerin katılımıyla 22 Aralık Cumartesi günü saat 14`de Merkezi tren garının önünden başlayacak yürüyüş mitingle sona erecek.

ULM: 23 Aralık Pazar günü yapılacak panele gazeteci-yazar Veysel Sarısözen katılacak.

PFORZHEIM: 23 Aralık Pazar günü gazeteci-yazar Günay Aslan’ın katılacağı bir panel düzenlenecek.

NÜRNBERG: 23 Aralık günü yeni dernek lokalinin açılışı var, ardından Maraş ve Roboski katliamlarına ilişkin panel organize edilecek.

KÖLN: 22 Aralık Cumartesi günü tarihi Dom Kilisenin önünde saat 14.00′de miting düzenlenecek. Pazar günü ise dernekte panel organize edilecek.

MÜNSTER: 22 Aralık günü Münster merkez tren garının önünde saat 13.00′e başlayacak yürüyüş yapılacak.

ESSEN: 23 Aralık Pazar günü dernekte saat14.00′de panel düzenlenecek.

MÖNCHENGLADBACH: 23 Aralık Pazar günü saat14.00′de panel organize edilecek.

KASSEL: 23 Aralık Pazar günü dernekte panel düzenlenecek.

Kaynak: Firatnews.com 21 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder