26 Aralık 2012 Çarşamba

Barzani Bağdat İle Bir Toplantı Düzenleyecek

barzani toplantı
PDK-YNK Politbüroları toplantısının ardından Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı Kosret Resûl Elî, Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve YNK Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Berhem Ahmed Salih ortak basın toplantısı düzenlediler.

Dengê Azad com´da yer verilen habere göre, “Basın toplantısında konuşan Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, PDK ve YNK arasındaki stratejik anlaşmaya destek verdiklerini yineleyerek Hewlêr ve Bağdat arasındaki sorunların çözümü konusunda umutlu olmadığının altını çizdi. 

 PDK olarak Süleymaniye’ye gelerek her zaman YNK ile beraber olacaklarını ifade ettiklerini kaydeden Barzani; “PDK olarak YNK ile aramızdaki stratejik anlaşmayı her zamankinden daha fazla gerekli görüyoruz” dedi.

Mam Celal’in varlığının PDK ve YNK’nin olduğu kadar tüm siyasi partiler için önemli olduğuna vurgu yapan Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, Mam Celal’in sağlık durumu ile ilgili olarak; “Mam Celal’i tedavi eden doktor ekibinden elimize ulaşan son haberlere göre Mam Celal’in sağlık durumu çok iyi ve sağlıklı bir şekilde Kürdistan’a dönmesini Yüce Allah’tan temenni ediyoruz. Aynı zamanda tüm olasılıkları da göz önünde bulundurmalıyız” diye konuştu.

Barzani; “Kürdistan halkının geleceği için YNK’nin birlik ve bütünlüğü ardından da PDK ve YNK arasındaki stratejik anlaşmanın devamı ve diğer siyasi kesimlerin ortak tutum ve işbirliği önemlidir. Bu şekilde Mam Celal’in de arzusu olan Kürt halkı için mücadele ve çalışmamıza devam edebiliriz” dedi.

Basın toplantısında Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı Kosret Resûl Elî ise Mesud Barzani ve beraberindeki heyete Süleymaniye ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, Barzani’nin her dönem içtenlikle YNK ile birlikte olduğunun altını çizdi.

Gazetecilerin “Mam Celal’in yerine Bağdat’a kimin gönderileceği” sorusuna cevaben Barzani; “Mam Celal halen hayattadır ve hiç kimse ile bu konu ile ilgili herhangi ir görüşme yapılmadı. Mam Celal’in sağlık durumu çok iyi ve eğer yeni bir gelişme olduğu takdirde o zaman bu konuyu görüşürüz” dedi.
Peşmerge güçlerinin ana üslerine geri çekilmesi ile ilgili olarak Barzani; “Peşmerge güçlerinin ana üslerine dönmeleri için Dicle Operasyon Komutanlığı lağvedilmeli ve Irak ordusu Kürdistan Bölge İdaresi dışında kalan Kürdistani Bölgelerden çekilmesine bağlıdır. Yakın bir zamanda Kürdistan Bölgesi Bağdat ile bir toplantı düzenleyecek” diye konuştu.

“PDK’nin, YNK-PDK arasındaki stratejik anlaşmadan korktuğu” yönündeki soruya ise Barzani; “PDK’nin hiçbir dönem bu anlaşmaya yönelik bir korkusu olmamıştır. Ulusal ve ahlaki görevlerimiz gereği her iki kesim de bu anlaşmaya bağlıdır” diye cevap verdi.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani basın toplantısında son olarak şunları dile getirdi; “Mam Celal’in sağlık durumunun bozulmasının ardından Bağdat ile görüşmeler durduruldu. Genel olarak Bağdat ile olan sorunların çözümünden umutlu değilim.”

Kaynak: rizgari.com 26 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder