31 Aralık 2012 Pazartesi

Demirtaş: Kürdün Kürdistan’ı Olmalı ki Roboski’nin Hesabı Sorulsun!

selahattin-demirtas-gulten-kisanak
Roboski köyünde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, devletten adalet beklemediklerini söyleyerek, “AKP-Cemaat yargı sisteminizden adalet dilenecek kadar zavallı değiliz. Hesabını biz sizden soracağız. Bu halk direne direne örgütlene örgütlene hesabını sizden soracak. . Kürdün Kürdistan’ı olmalı ki Roboski’nin hesabı sorulabilsin” dedi. 

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Roboski Katliamı’nın yıldönümünde Roboski köyünde düzenlenen kitlesel anma etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Roboski Katliamı’ndan Başbakan Erdoğan’ın sorumlu olduğunu bir kez daha vurgulayan Demirtaş, “Tayyip Erdoğan değil mi bu kadar paşayı içeri atan? 3 tanesini daha atabilirdi ama kendisi sorumlu. 34 defa müebbet hapis cezalık suç işlemiştir. O gece buradaki askeri yetkililer sınırda geçişin siviller tarafından yapıldığını bilmesine rağmen Hava kuvvetleri, Başbakan’ı arayarak birlikte bu büyük sınır ötesi operasyonun emrini vermiştir. ‘Yeter ki bir tek PKK’liyi öldürelim’ diye savaş uçaklarının kalkması için emir verilmiştir. Aralarında sivil var bilgisi Başbakan’a verilmiştir. Ancak katliam ardından yaşamını yitirenlerin tamamının sivil olduğu anlaşılmıştır” dedi. Katliamın yaşandığı gün Uludere Kaymakamı’nın bütün delillerin toplanarak savcılığa teslim ettiğini söylediğini belirten Demirtaş, “O gün bugündür Uludere Kaymakamı konuşmuyor” ifadesini kullandı.
Hükümetin bir yıldır katliamın üstünü örtmeye çalıştığını kaydeden Demirtaş, “Gültan Kışanak bir PKK’liye canlı sarıldı diye, ‘Dokunulmazlığını kaldırıp içeri hapse attıracağız’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, sen şu tepenin ardında 34 Kürt çocuğunu katlettin… Senin dokunulmazlığın da kaldırılacak, gün gelecek bu halk seni yargılayacak, mahkum edecek. Bundan kaçamayacaksın. Senin için kolay olabilir sende vicdan kalmamış, ama bu halk unutmayacak” dedi.

KÜRDÜN KÜRDİSTAN’I YOK DİYE BU KATLİAMLAR OLDU

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk savcısı Türk başkanından hesap sormayacak. Çünkü bu taraf Kürdistan, diğer taraf Kürdistan ve Kürt çocuklarını katleden Türk savaş uçakları… Bu topraklar Kürdistan toprakları olduğu için, bu halk Kürdüz dediği için savcısı, hakimi, polisi, Genelkurmay Başkanı, medyası, Başbakanı el ele verip bu katliamı örtebiliyorlar. Ama Marmaris’in Fethiye’nin bir köyünde bunu yapamazsın. Savaş uçaklarıyla bombalayıp bir yıl boyunca pervasızca o halka hakaret edemezsin. 

O halde Kürde düşen tek şey var. Kürdistan yok diye mi bize bu zulmü yapıyorsunuz. O zaman Kürt halkı onu tamamlamalıdır. Kürt halkının da bir Kürdistan’ı olmalıdır. Ama özerk, ama federal, ama bağımsız

Bu halkın devleti yok diye bu zulüm politikalarını dayatacaksanız, eksiklik bu ise Kürt halkı artık bu eksikliği tamamlamalı. Kürdün Kürdistan’ı olmalı ki Roboski’nin hesabı sorulabilsin. Başka çaresi yok, başka yolu yok. Aksi takdirde yüz yıldır yaptılar, yapmaya devam edecekler. El birliği ile üstünü örtüp televizyonlara çıkıp bize hakaret edecekler. Dersim, Zilan, Agiri, Koçgiri, Sivas, Çorum, Gazi, Maraş… 

Sonra televizyonlara çıkarak bu işi nasıl örttüklerinin keyfini çata çata bize hakaret edecekler. Biz kabul etmiyoruz. Hiç bir savcıdan hiç bir mahkemeden adalet dilenmiyoruz; sizde adalet olmadığını biliyoruz. Sizin o AKP-Cemaat yargı sisteminizden adalet dilenecek kadar zavallı değiliz. Hesabını biz sizden soracağız. Bu halk direne direne örgütlene örgütlene hesabını sizden soracak. Bir yıldır örtmeye çalıştıkları budur. Olay soruşturmaya gerek duyulmayacak kadar açık ve ortadadır. Bir yıldır neyi araştırıyorsunuz? Aradan bir yıl geçmiş, utanmadan sıkılmadan diyor ki; durun bakalım savcılar bir tamamlasın da bunlar suçlu mu değil mi göreceğiz! Savcıya talimat verecek; bunları suçlu göster, bunları bir şekilde terörist göster, kaçakçı göster ki biz de bu işten kurtulalım! Senin savcıların başaramayacak.”

Onlar kaçakçı değil kaçak olan bu yapay sınırdır

34 Kürdün kaçakçı denilerek suçlu gösterilmesine de karşı çıkan Demirtaş, “burada kaçak olan bu yapay sınırdır. Kürdün kardeşiyle yaptığı alış veriş kaçakçılık değildir. Yasa dışı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu zihniyetidir. Bağdat, Tahran, Şam ve Ankara’nın zulüm politikasıdır” dedi.

Roboski Katliamı’nın nedeninin Kürdistan’ın önünü kesmek olduğunu dile getiren Demirtaş konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kürtler sizin köleniz değil, binlerce yıldır kendi topraklarında onurlarıyla yaşıyorlar. Roboski katliamının nedeni Kürdistan’ın önünü kesmektir. Kürt halkı özgürleşiyor. Kürt halkı kendi yönetimini kuruyor. Eşit ve kardeşçe yaşamının temellerini atıyor. Bunlar da bunu parçalayarak durdurmaya çalışıyorlar. Roboski katliamı Kürt halkının özgürleşmesine, Kürdistan’ın kendi statüsüne doğru gitmesinin bombalanmasıdır. Kürtlerin bunu iyi idrak etmesi ulusal birliği güçlendirmesi ulusal ittifak ile cevap vermesi gerekir.”

Kaynak: ozgur-gundem.com 28 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder