8 Aralık 2012 Cumartesi

Kılıçdaroğlu Barzani’ye Gidiyor

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu Kerkük ve Erbil’e uğramak ve Barzani ile görüşmek istediğini söyledi.

 “TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HİMAYE EDEN BARZANİ” DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Ak Parti Büyük Kongresi’ne katılan Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ tezahüratlarıyla kürsüye çıkmasını eleştirerek, “Erdoğan’a soruyorum; Barzani’den gurur duymanızın sebebi nedir, çıkın anlatın? Terör örgütünü himaye ettiği için mi gurur duyuyorsunuz Barzani’yle?” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceki bir konuşmasında da, “Ortadoğu’nun gurur duyduğu Türkiye’den, Barzani’yle gurur duyan Türkiye’ye dönüşmüş bir ilkelliğe izin mi vereceğimizi sanıyorsunuz?‘ demişti.

KILIÇDAROĞLU BARZANİ’Yİ KONFERANSA DAVET ETMİŞTİ

Barzani’nin, AK Parti Kongresi’nde alkışlanması ve konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu,Barzani’yi, ‘Değişen Mevsimler: Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük Yürüyüşü’ konulu konferansa davet etmişti.

Barzani’nin bu davete yoğun proğramı nedeniyle katılmadığı ancak özel temsilcisi Hemin Hewvrami’yi yolladığı öğrenilmişti.

İstanbul’daki konferansta, Kılıçdaroğlu’nun Kürt delegasyona, ‘Sayın Barzani ile görüşmek istiyoruz’ dediği de öne sürülmüştü.

Barzani’nin özel temsilcisi ile konferans sonrasında 45 dakika görüşen Kılıçdaroğlu’nun, Kürt delegasyona, ‘Kürt sorunun çözümünde önemli katkılarınızın olacağını düşünüyorum. Bu nedenle ilişkilerimizin devamını arzu ediyoruz’ şeklinde konuştuğu da iddialar  arasında.


Kaynak: siyasetaktuel.com 08 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder