15 Aralık 2012 Cumartesi

Serêkani’deki Çatışmada 2 Ölü 35 Yaralı

serekaniye 3
Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde muhalifler ile PYD arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde muhalifler ile PYD arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

Çatışmada yaralı olan çoğu muhalif askerleri Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi olan yaralılar Şanlıurfa merkeze ve yakın ilçelere sevk ediliyor.

Çatışmada seken kurşunlar Ceylanpınar ilçesinde birçok yere isabet ediyor. Öte yandan kaymakamlık olası bir kazayı önlemek için halkı sınıra yaklaşmamaları konusunda sık sık anonslar yapıyor.

Konuya İlişkin ANF‘nin Haberi ise Şöyle:

Suriye’nin Serêkaniyê kentinde silahlı çetelerin YPG’lilere saldırısıyla başlayan çatışmalarda yaralanan 22 çete mensubu Ceylanpınar’a getirildi. Dünden bu yana Ceylanpınar’a taşınan yaralı sayısı 40′ı geçti.

Suriye’nin Serêkaniyê kentinde dün birçok silahlı çete grubu tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından YPG’nin misillemesiyle ağır darbe alan çete mensubu yaralılar, Ceylanpınar’a taşınmaya devam ediyor. Dün Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne 18 yaralı getirilmiş, bunların 3′ü yaşamını yitirirken, 4′ü ağır olan yaralılar da Urfa’daki hastanelere kaldırılmıştı. Bugün de Serêkaniyê’de devam eden çatışmalarda yaralanan 22 silahlı çete mensubu, ambulanslarla Ceylanpınar’a getirilerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Burada tedavi gören 2 çete mensubunun yaşamanı yitirdiği öğrenilirken, 8 kişinin ise Urfa’ya kaldırıldığı öğrenildi.

Serêkaniyê’de dünden bu yana devam çatışmalarda şu ana kadar Ceylanpınar’a 40′tan fazla yaralı getirildi. Bunlardan 5′i yaşamını yitirirken, durumu ağır olan 15′ten fazla kişi de başka hastanelere sevk edildi.

Çete mensuplarının zaman zaman, Ceylanpınar Öğretmen Evi’nin karşısında bulunan ve karargah olarak kullandığı 3 ayrı bina ve hemen önünde bulunan boş alanda biraraya geldiği görülürken, Serêkaniyê’deki şiddetli çatışmalar halen devam ediyor.

Kaynak: haberdiyarbakir.com 14 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder