15 Aralık 2012 Cumartesi

DTK Kürdistan’da Temaslarına Başladı

DTK-genel-kurul
Ortadoğu’da yaşanan sürece ilişkin Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Hewler’e gelen Demokratik Toplum Kogresi (DTK) heyeti, temaslarına başladı.

DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DTK Daimi Meclis üyeleri Osman Özçelik, Mesut Çelik, Vedat Çetin ve Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu’ndan oluşan DTK heyeti, dün Habur Sınır Kapısı’ndan Federal Kürdistan Bölgesi’ne giriş yaptı. 

Akşamı Duhok’ta geçiren heyet, bu sabah Duhok Valisi ve Belediye Başkanı ile yaptıkları kısa görüşmenin ardından Hewler’e geçti. BDP Hewler Temsilciliği’ne uğrayan heyet, buradan hemen Maxmur Kampı’na gitti.

Resmi temaslarına Maxmur Kampı’nı ziyaretle başlayan heyet, bir hafta bölgede kalacak. Heyetin bu süre zarfındaki programını ve bölgeye geliş amacını açıklayan DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Özdal Üçer, “Bu süre içinde muhalefet partileri başta olmak üzere bölgedeki tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşülecek. Görüşmelerin temel konusu ise Ortadoğu’da yaşanan sürece ilişkin görüş alışverişinde bulunmak ve hem Bağdat-Hewler gerginliğinde hem de Rojava’da yaşanan süreçte ulusal birlikteliğin önemine dikkat çekmek” dedi.

Heyet hükümet adına da Bölge Başkanı Mesut Barzani ve Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşecek.

Kaynak: ozgur-gundem.com 14 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder