25 Aralık 2012 Salı

Rojava´da Sulh ve Adalet Komitesi Kuruldu

rojava
Kürd Yüksek Konseyi, Qamişlo’da gerçekleştirdiği bir toplantıyla, Hewlêr anlaşmasının temel esaslarından olan Sulh ve Adalet Komitesi’ni kurdu.

Komite yaptığı ilk açıklamada, suç ve zorbalıktan uzak bir toplumun inşası için halka çalışmalarına destek olunması çağrısında bulundu. 

ANF´nin ilgili haberinde şunlara yer verildi:“Kürt Yüksek Konseyi, Sulh ve Adalet Komitesi’ni kurmak üzere Qamişlo’daki merkez binasında bir toplantı gerçekleştirdi. 

Dün gerçekleştirilen toplantı sonucunda, Kürt Yüksek Konseyi’nin temel dayanağı olan Hewler anlaşması esaslarından biri olan Sulh ve Adalet Komitesi’nin ilanı yapıldı.

Toplantı ardından Sulh ve Adalet Komitesi adına yapılan yazılı açıklamada, komitenin halka hizmet görevini yerine getirerek çalışmalarında başarılı olacağı vurgulandı. Komitenin tarafsız ilkesine dayalı bağımsız bir şekilde halk içinde çalışmalarını sürdüreceği belirtilen açıklamada şu çağrıya yer verildi:

“Halkımıza, tüm insanlar için adalet ve eşitliğin olduğu, suç ve baskıdan uzak istikrarlı bir toplumu inşa etmek için bize gerekli desteği vermeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Batı Kürdistan’da 19 Temmuz’da başlayan halkın yönetimlere el koyması devrimi ardından yerel bazda adli suçlar ile toplum arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için yerel yönetimler kuruldu. Söz konusu yerel komitelerinin bundan böyle Sulh ve Adalet Komisyonuna bağlı veya eş güdümlü çalışması bekleniyor. Komitenin yereldeki örgütlenme ve çalışma düzeninin önümüzdeki dönemde hızla netleştirilerek sisteme kavuşturulması bekleniyor.“

Kaynak: rizgari.com 25 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder