11 Aralık 2012 Salı

Barzani ‘Başkomutan’ Olarak Kerkük’e Gitti

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Kerkük’e oğlu Mensur Barzani ile birlikte gitti. İki ordunun sınırda bekleyişi sürüyor.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında gerilimi düşürecek girişimlerin sürmesine ve iki tarafın hassas noktalardan çekilme konusunda uzlaşmaya varılmasına rağmen iki ordunun Kerkük sınırında bekleyişi sürüyor. 

Maliki’ye gözdağı vermek için Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, “başkomutan” sıfatı ile Kerkük’e giderek cephedeki peşmergeleri ziyaret etti.

‘Kutlu amaç omuzlarınızda’

Barzani, peşmergelere, “Bütün Kürdistan halkının selamını getirdim. Bugün kutlu bir amaç omuzlarınızdadır, çünkü Kürdistan’ın geleceğini savunuyorsunuz” diye seslendi. Bütün tarih boyunca savaşa karşı olduğunu, ancak hiçbir dönemde düşmana boyun eğmediğini söyleyen Barzani, “Celal Talabani ile birlikte bütün çalışmalarımızı yeni oluşan bir Irak için verdik ve veriyoruz.

Ancak ne yazık ki  Irak tarafından hiç normal olmayan şekilde askeri güçler (Maliki’nin Dicle Operasyonlar Kuvveti) bu tarafa gönderildi. Bu güçler, yasal olmayan yollardan oluşturuldu ve izinsiz bir şekilde normal olmayan şartlarda buraya gönderildi” dedi.

Oğlu brifing verdi!

Mesud Barzani, Kerkük’e, beraberinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Servisi (Parastın) Başkanı olan oğlu Mesrur Barzani ve Peşmerge Bakanı Şeyh Cafer Mustafa ile birlikte gitti. Silahlı kuvvetlere komuta eden Barzani’nin küçük oğlu Mansur Barzani, babasını karşılayarak cephedeki durum hakkında brifing verdi. Barzani, peşmergelerle sohbet etti.

Kaynak: milliyet.com.tr 11 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder