8 Aralık 2012 Cumartesi

Polis Kurşunu İle Ölen Erdem Anıldı

Kayapınar Belediyesi Aydın Erdem Eğitim Destek ve Kültür Evi‘nde 2009 yılında polis kurşunuyla yaşamını yitirdiği belirtilen üniversite öğrencisi Aydın Erdem için anma yapıldı.

Diyarbakır’da 2009 yılında polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem için Kayapınar Belediyesi Aydın Erdem Eğitim Destek ve Kültür Evi’nde anma programı düzenlendi. 

Anmaya Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, BDP İlçe Başkanı Erkan Erenci, Aydın Erdem’in ailesi, yakınları, okul arkadaşları, Barış Anneleri İnisiyatifi ve onlarca kişi katılırken, anmanın yapıldığı konferans salonunda sarı, kırmızı ve yeşil flamanın üzerine Aydın Erdem’in fotoğrafları bırakıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, son 30 yıldır Kürtlerin haklı mücadelesinin hak ihlallerine ve baskılara maruz kaldığını söyleyerek, “Binlerce yiğit insan yaşamını yitirdi. Ancak bu yaşanan acılar bir gerçekliği ortaya çıkardı. Bu onurlu direniş sonucu büyük kazanımlar da elde edildi. Her alanda yürüttüğü mücadeleyle bir halk olma başarısını gösterdi. Aydın Erdem arkadaşımızın sahsında yaşamını yitirenler öldükleriyle kalmadılar. Mücadelemiz boyuncu birer birikim ve değer oldular” dedi.

Erdem’in Diyarbakır’da demokratik bir eylemde polis kurşunuyla katledildiğine dikkat çeken Avcı, “Kürtler için ani kararlar alan hukuk sistemi Kürtleri katledenler hakkında üç yıldır hiçbir girişimde bulunmuyor. Bu da bu halka yaşatılanların somut bir göstergesidir. Aydın Erdem’in bugün binlerce kişi tarafından anılması arkadaşımızın uğrunda yaşamını yitirdiği değerlere sahip çıkılması önemlidir” dedi.

‘Oğlumla gurur duyuyorum’

Daha sonra konuşan Erdem’in babası Mahmut Erdem ise, Erdem’in yalnız kendisinin değil aynı zamanda tüm Kürt halkının evladı olduğunu aktararak, “Oğlum diline ve onuruna sahip çıktığı için katledildi. Onunla gurur duyuyorum. Onun gibi birçok arkadaşı katledildi. Başbakan kendi döneminde faali meçhul cinayet işlenmediğini söylüyor. Benim oğlumun ve onun gibi onlarca cinayetin sorumluları belli olmasına rağmen neden ortaya çıkartılmıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erdem’in yaşamını konu alan slayt gösterisi yapıldı. Gösterim sırasında katılımcıların birçoğu duygulu anlar yaşadı. Anma şiir ve sloganlarla son buldu.


Kaynak: yuksekovahaber.com 08 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder