12 Aralık 2012 Çarşamba

Halep’te Kürt Mahallesine Saldırı

Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’te Kürt mahallesine atılan havan topları nedeniyle 5’i çocuk 11 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 13 kişi de yaralandı.

Şêx Meqsud Xerbî (Şeyh Maksut) mahallesine dün dört havan topu düştü. Toplardan üçünün servis araçlarının geçtiği yola, dördüncüsünün ise anayoldan bir kilometre uzaklıkta başka bir meydana isabet ettiği bildirildi. Saldırıda 5’i çocuk 10 Kürt ve bir Arap hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin hamile bir kadın olduğu öğrenildi. Saldırıda 13 kişinin de yaralandığı bilgisi alındı.

Bugün toprağa verilecekler

Top atışları nedeniyle hayatını kaybeden Kürtler, bugün Batı Kürdistan’ın Afrin kentine bağlı Metina köyündeki Şehitler Mezarlığı’na defnedilecek. Yaşamını yitiren Kürtlerin isimleri şöyle: Lokman Hebeş (40), Mehmut Kemal Reşo (27) Mizgîn Mistefa Seydo ve Sindiyat Mistefa Seydo, isimli çocuklar ile her iki çocuğun annesi Semîra (45) ile Istirvan Lokman Îbîş (12), Îlham Lokman Îbîş (7), Sosin Horik Hesen, Îbrahîm Mehemed Mehemed, Hefya Enwer Cabo (5). Hayatını kaybeden 61 yaşındaki Evdila Hisen Elo isimli Arabın cenazesi ise Halep’te defnedilecek. Halep’teki Kürt mahallelerine 25-26 Ekim günlerinde Suriye rejimi ile çetelerin saldırıları sonucu en az 30 sivil hayatını kaybetmişti. Bunlardan 4’ü kadın 3’ü çocuktu. Halep’teki Şêx Meqsud ile Eşrefiye mahallelerinde 600 bin dolayında Kürt yaşıyor.

Kaynak: ozgur-gundem.com 11 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder