12 Aralık 2012 Çarşamba

Yüksekovalılar Kürtlerin Özgürlük Hareketi İçin Yürüyecek

Son süreçte artan kitlesel tutuklama ve baskılara dikkat çekmek amacıyla yarın Yüksekova’da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Rüstem Demir, “AKP’nin zulmü artık sınırları aştı. Kürtlerin özgürlük taleplerine karşı AKP tüm kurumlarıyla saldırıya geçmiştir” dedi.

BDP Yüksekova İlçe Örgütü, kitlesel tutuklama ve gözaltlıları kınamak amacıyla yarın yapacakları yürüyüşe ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Nahide Yıldız, Esendere Belde Belediye Başkan Vekili Tacettin Sefalı ve çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda BDP İlçe Başkanı Rüstem Demir çağrıda bulundu.

AKP Hükümeti’nin Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrarlı olduğunu ifade eden Demir, “AKP’nin zulmü artık sınırları aştı. Kürtlerin özgürlük taleplerine karşı AKP tüm kurumlarıyla saldırıya geçmiştir” diye konuştu.

Demir, AKP’nin Kürtlere yönelik uyguladığı inkar ve imha politikaları ile tasfiyeci yaklaşımına Kürt halkının izin vermeyeceğinin altını çizerek, “Kimin barıştan yana olduğu kimin çözümsüzlükten yana olduğu 2009’dan beri yapılan operasyonlarla ortaya konmuştur. Bir yandan halkın iradesi olan vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması tartışması, bir taraftan tecridin derinleşerek devam etmesi, operasyon, gözaltı ve tutuklamaların devam etmesiyle Kürtlere darbe yapanlar Kürt sorunun çözümünde bahsedemezler. Biz bu baskıcı, faşist uygulamalara karşı yıllardır direniyoruz. Bundan sonrada direneceğiz” dedi.

Demir son olarak, AKP Hükümeti’nin son süreçte arttırdığı “siyasi soykırım operasyonları”na karşı yarın saat 13.00’da Oslo Oteli önünden eski cezaevi kavşağına yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti.

Kaynak: Firatnews.com 12 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder