26 Aralık 2012 Çarşamba

Kürtlerin Acı Kaybı Şerafettin Elçi

şerafettin elçi-2
50 yıllık siyaset hayatında birçok partide yer alan ve Kürt sorununun çözümü için mücadele yürüten KADEP Genel Başkanı ve Amed Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi hayatını kaybetti. Elçi, bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da yaşama gözlerini yumdu.Elçi’yi kaybettik, başımız sağolsun

Ankara’da bir süredir kanser tedavisi görmekte olan KADEP Genel Başkanı ve Amed (Diyarbakır) Milletvekili Şerafettin Elçi hayatını kaybetti. 

Kürtlerin demokratik mücadelesine uzun yıllar hizmet veren Elçi, 42. Hükümet döneminde Bayındırlık Bakanı olarak görev yapan ve Anayasa Mahkemesi’nin “Yüce Divan” sıfatıyla yaptığı yargılama sonucunda 1983’te 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Elçi, 2011 genel seçimlerinde Amed’de BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekilileri listesinden seçilip Meclis’e girmişti. Elçi’nin ölümüne ilişkin Kürt kurum ve şahsiyetlerinden başsağlığı mesajları yayımlandı.

Cuntayla hesaplaşmak istedi

Amed Milletvekili Şerafettin Elçi, geçtiğimiz günlerde avukatı aracılığıyla “Yüce Divan”a başvurarak, yargılamanın yenilenmesini talep etmişti. Elçi’nin avukatı Kemal Vuraldoğan’ın Anayasa Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, müvekkilinin, “bazı kamu görevlilerini keyfi tasarruflarla üst görevlere atadığı, bakanlığına işçi alımlarında keyfi hareket ettiği, böylece görevini kötüye kullandığı iddiasıyla” mahkum edildiğini hatırlatarak, yargılanmanın yenilenmesini istemişti.

Kaynak: ozgur-gundem.com 26 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder