17 Aralık 2012 Pazartesi

DTK Heyeti Kerkük’te

dtk
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti Federal Kürdistan Bölgesi’nde sürdürdüğü temaslarının üçüncü gününde Kerkük’e geçti. BDP Kars milletvekili Mülkiye Birtane’nin başkanlığındaki heyet Kerkük’te ilk olarak PÇDK (Parti Çareseri Demokrati Kurdistan) genel merkezini ziyaret etti.

DTK heyeti orada PÇDK Eşbaşkanı Diyar Xarib ve PÇDK kurmaylarından oluşan karabalık bir heyet tarafından karşılandı. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürerken, görüşmeden sonra DTK heyeti başkanı Mülkiye Birtane ve PÇDK Eşbaşkanı Diyar Xarib basın açıklaması yaptı. Bölgede yaptıkları gezinin sonunda temaslarına ilişkin olarak daha sonra sonuç bildirisi niteliğinde bir açıklama yapacaklarını söyleyen DTK heyeti başkanı Mülkiye Birtane, “Ama Rojava’nın durumuna ilişkin olarak şimdiden şu belirtilebilir. Artık kış koşullarıdır. Halkın orada ihtiyaçları var. Diğer üç parçadaki Kürtler Rojava’daki Kürtler için ne yapabilirler diye de tartışma yürütüyoruz. Şimdiye kadar yürüttüğümüz tartışmalarda Rojava’ya desteğin sağlanması yönünde belli bir fikir birlikteliğinin oluştuğunu da söyleyebiliriz.” dedi.

DTK heyeti Kerkük’teki görüşmelerine Kerkük Valisi Dr. Necmeddin Kerim’i öğleden sonra ziyaret ederek devam etti. Görüşmeden sonra kısa bir açıklama yapan DTK heyeti başkanı Mülkiye Birtane, görüşmenin içeriğine ilişkin şunları söyledi: “Biz Kürtler olarak burada hiçbir zaman savaşların ve çatışmaların yaşanmasını istemiyoruz. Bölgenin her zaman barış içinde yaşamasını istiyoruz. Kerkük ve Ortadoğu halkı onurlu ve barışçıl bir yaşama layıktır. İsteğimiz ve dileğimiz buydu, bu dilekleri sayın valiyle de paylaştık.”

Heyet akşam saatlerinde Hewler’e döndü. Hewler’de görüşmelerini sürdüren DTK heyeti, Tevgera Goran Hewler bürosunu ziyaret etti. DTK heyeti, Tevgera Goran Hewler büro sorumlusu Gırzo Mecit’in başkanlığında, aralarında çok sayıda Kürdistan parlamentosu parlementerinin de bulunduğu karabalık bir heyet tarafından karşılandı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

DTK heyetinin bugün Hizbi Şui ve Yekgurtiyê İslami’yi genel merkezlerinde ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: yuksekovahaber.com 17 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder