10 Aralık 2012 Pazartesi

Gävlede Rojavayla Dayanışma Gösterisi

İsveç’in Gävle şehrinde Kürdistanlılar Rojava devrimiyle dayanışmak ve Türkiye tarafından örgütlenen ve silahlandırılan çetelerin Serekaniye’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir gösteri düzenledi.

Kötü hava koşulları ve eksi 13 derece soğuğa rağmen şehrin merkezinde toplanan Kürdistanlılar Rojava devrimini destekleyen ve çetelerin saldırılarını protesto eden sloganlar attı.

Storatorget Meydanı’nda yapılan gösteri PYD Temsilcisi Şiyar Ali’nin konuşmasıyla başladı. 

Orta-Doğu’da tarihsel gelişmeler yaşandığını, Rojava’da Kürtlerin kendi kaderlerini tayin etmek için ayağa kalkmalarından ve büyük başarılar elde etmesinden paniğe kapılan AKP İktidarının dinci çeteleri örgütleyerek Serekaniye’de provokasyon yaratmaya çalıştığını söyledi. YPG’de örgütlenen Rojava gençliğinin büyük bir direniş sergileyerek çeteleri barındırmadığına dikkat çeken Ali tüm Kürdistanlılara Rojava devrimiyle dayanışma içinde olmaları çağrısında bulundu.

Gävle Belediye Meclis Üyesi Jın Akgül Haco ile Gävleborg Halk Meclisi Eşbaşkanı Sevim Batte de yaptıkları konuşmalarda çeteleri örgütleyerek Serekaniye saldırtan AKP İktidarının politikasını teşhir eden ve Batı Kürdistan Halkının mücadelesinin destekleyici içerikte konuşmalar yaptı.

İsveç Sol Parti Gävle temsilcisinin Rojava devrimini destekleyen ve çeteleri kınayan içerikteki konuşmasının ardından Kürdistanlılar sloganlar atarak eylemlerine son verdi.

Kaynak: nucetv.tv 10 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder