12 Aralık 2012 Çarşamba

Roboski Acısı Devam Ediyor, “Fotoğraflar kucağımızdaki bebeklerimiz oldu”

Katliamda oğlu Abdulselam Encü’yü kaybeden anne Semire Encü, annelerin çocuklarının fotoğraflarını kucaklarından indirmediğini ifade ederek, “Fotoğraflar kucağımızdaki bebeklerimiz oldu” dedi.

Şırnak’ın Uludere (Qilaban) ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 34 sivil yurttaş katledilmişti. Katliamın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, faillerin açığa çıkarılmaması ve sorumluların cezalandırılmaması katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisini her geçen gün arttırıyor. Katliamın birinci yıldönümü yaklaşırken Roboski’de hayat normale dönmedi. Annelerin gözyaşları içinde geride bıraktıkları bir yılın acıları dün gibi taptaze.

‘Çocuklarımızın parçalanmış cesetleri gözlerimin önünden gitmiyor’

Hükümetin apaçık ortada olan sorumlular hakkında bir işlem yapmadığını hatırlatan Abdulselam Encü’nün annesi Semire Encü, günün 24 saati Roboskili annelerin çocuklarının fotoğraflarını kucaklarında taşıdığını aktardı. Katliamda yaşamını yitiren tüm çocukların fotoğraflarını evinin duvarına astığını dile getiren anne Encü, “Sabaha kadar gözlerime uyku girmiyor, yatamıyorum. Fotoğraflara bakarak çocuklarımızın parçalanmış cesetleri geliyor gözlerimin önüne sonra gözyaşları içinde kalıyorum. Her gece aynı acıları yaşıyorum” dedi.

‘Çocuklarımızın fotoğrafları yeni doğan bir bebek gibi kucağımızda’

Savaş uçakları tarafından katledilen çocuklarının fotoğraflarını kucağından hiç indirmediğini söyleyen anne Encü, “Yeni doğan bir bebek gibi sabahtan akşama kadar kucağımızda taşıyarak, çocuklarımızın fotoğraflarına bakıyoruz. Fotoğraflarla yatıp kalkıyoruz. Sabahları gözlerimizi açtığımız ilk dakikadan itibaren kucağımızdan indirmiyoruz çocuklarımızın fotoğraflarını. Yeni doğan bir bebek gibi bu fotoğraflara bakıp hasret gideriyoruz” diye konuştu.

‘Vicdan azabını kucağınızda taşıyın’

“Türk adaletine güvenimiz kalmamıştır” diyen anne Encü, “Biz çocuklarımızın fotoğraflarını nasıl ki kucağımızda bir bebek gibi taşıyorsak, katliamda parmağı olanlar da vicdan azabını kucağında taşısın” dedi. F-16 savaş uçaklarının pilotlarına seslendiğini belirten anne Encü, “Allahtan korkununuz yok muydu? Bu kadar öğrenciyi katlettiniz. Olay gününden bu güne kadar boğazımızdan rahat bir lokma yemek girmedi” diye serzenişte bulundu. Anne Encü, konuşmasının sonunda ise tek düşüncelerinin Perşembe günlerinin gelmesi olduğunu aktararak, “Perşembe günleri çocuklarımızın mezarını ziyaret ediyoruz. Onlarla konuşuyoruz, biraz da olsa rahatlıyoruz” dedi.

Kaynak: yuksekovaguncel.com 12 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder