24 Aralık 2012 Pazartesi

Şırnak, İdil’de Baskın: 12 Gözaltı

gözaltı
Şırnak’ın İdil ilçesi merkezi ile, Sırtköy beldesi ve bir köye sabaha karşı çok sayıda asker ve özel timler tarafından baskın düzenlendi. Baskında 12 kişi gözaltına alınırken, polis ve askerlerin evlerin kapılarına, evcil hayvanlara uzun namlulu silahlarla ateş ettiği belirtildi.

 Sabaha karşı saat 04.30 sularında İdil ilçe merkezi, ilçeye bağlı Sırtköy beldesi ve Yarbaşı köyüne çok sayıda asker ve özel harekat timi tarafından baskın düzenlendi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel harekat timleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler tarafından gerçekleştirilen baskınlarda, İdil İlçe merkezinde; Mehmet Ali Keleşoğlu, Baki Erden, Yarbaşı köyünden Halil Uçar, Mehmet Reşit Nas, Sırtköy beldesinde ise BDP’li belediye meclis üyeleri Fadıl Koşmat, İbrahim Tek, Sadun Abay ile Süleyman Koşmat, Abdurrahim Akman, Baki Balıca, Şehmus Gerçin ve Şehmus Kültür gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 12 kişi İdil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Baskınlarda tüm evlerin didik didik arandığı, Sırtköy beldesindeki bazı evlere baskın düzenleyen polislerin, evlerin kapılarını kırdığı köylülerin evcil hayvanlarını hedef alarak ateş açtığı ve hayvanların açılan sonucu yaralandığı belirtildi. Baskın sırasında bir evin kapısına da uzun namlulu silahla ateş edildiği ve kapıda kurşun izinin olduğu görüldü.


Kaynak: Firatnews.com 24 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder