23 Aralık 2012 Pazar

Katiller Yargılansın Devlet Özür Dilesin

başbakan
Erdoğan, Roboski Katliamı karşısında sorumluluğunu gizlemek için olmadık argümanları gündeme getirdi. Katliamın üzerini örtmek için katledilenlerin sivil bile olmayabileceğini ileri süren Erdoğan’ın, “gerekirse özür dileriz” sözü ise oyalama taktiği olarak yorumlandı.

Suçlular yargılansın devlet özür dilesin

İki televizyon kanalının ortak yayınında Nermin Yurteri, Mehmet Barlas, Nazlı Öztarhan’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Roboski Katliamı‘yla ilgili, “Uludere’yi bu kadar basite indirgemeyelim. Sonuçta terörist de sivildir. Biraz sabredelim ölen 34 kişiyle ilgili yargı kararını bekleyelim. Sürekli sivil denmesini bir beyin yıkama hamlesi olarak görüyorum” diyerek katledilenlerin sivil bile olmayabileceğini iddia edecek kadar ileri gitti.

Üzerini örtmeye çalıştı

Roboski Katliamı’nın üzerini zihinleri bulandırarak örtme hamlelerini sürdüren Erdoğan, konuyla ilgili gazetecilerin soruları şöyle yanıtladı: “Biz AK Parti olarak biz yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. Uludere’nin soykırım olduğunu söyleyen kişi Başbağları konuşmuyor, Yeditepe’yi, Bingöl’ü konuşmuyor. Buralarda askerlerimiz topluca şehit edildi. Bu ülkede TSK bazı imtihanlardan geçti. Yeditepe’yi yaşayan komutanla dalga geçtiler. Uludere’ye ilişkin görüntülerde sadece hareketler görünüyor. Burada iki gerçek var; bir kaçakçılığı meşrulaştırmayalım, iki terör adına yapılıyorsa buna göz yumalım.”

Özrü sıkışırsa dileyecek!

“Uludere’yi bu kadar basite indirgemeyelim. Sonuçta terörist de sivildir. Biraz sabredelim ölen 34 kişiyle ilgili yargı kararını bekleyelim. Sürekli sivil denmesini bir beyin yıkama hamlesi olarak görüyorum. Uludere konusunda biz adım attık, Dersim yanlışına düşmek istemedik.” iddiasında bulunan Erdoğan, “Daha netice ortaya çıkmadan terör örgütü ve uzantıları kalkıyorlar bize ‘illa özür dileyeceksin’ diyorlar. Gerekirse özür dileriz” diye konuştu.

TSK’sinin Başbakanı

“Uludere olayının olduğu günün sabahında ROJ TV’nin bu olayı ağlayarak vermesi kuşku verici şeyler” diyerek hedef saptırmaya çalışan Erdoğan, “İstismarın boyutlarını açıkça gösteriyor. Bu istismarlara karşı elele vermemiz gerekiyor. Bir Güngören olayını düşündüğünüzde bu sıradan bir olay değildi. Konutların, işyerlerinin olduğu yerde terör vatandaşlarımızı vurdu. Onlarca kişi şehit oldu. Bunlar hiç konuşulmuyor. Varsa yoksa Uludere. Bizim buradaki yöntemimiz yargıdır. Genelkurmayımız görevinin gereğini yaparak askeri yargıyı devreye soktu. Aynı şekilde savcılık da olayla ilgili devreye girdi.”

Arınç’ı tekzip etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “işkence karşısında ben de olsam dağa çıkardım” sözlerine katılmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “Biz terörle mücadeleye devam edeceğiz ama Meclis içerisindeki uzantılarıyla müzakere de ederiz. Bizim derdimiz terörle mücadelede milletimizi refaha nasıl ulaştırırız. Ama Meclis’te etkinliği olmayan uzantılarla görüşmeyiz, teröristleri kucaklayanlarla görüşmeyiz. Yani bizim yolumuz ‘bana da işkence yapılsaydı dağa çıkarım’ değil. Dağa çıkışı engelleyebilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Kaynak: ozgur-gundem.com 23 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder