8 Aralık 2012 Cumartesi

Roboskilliere Ev Kiralama Yasağı

Roboskili ailelerden Faruk Encü, Roboski köyüne gelen bütün aydın, yazar, fotoğrafçılara kapılarının açık olduğunu ifade ederek, “Roboski için çekilen bir fotoğraf, yazılan bir mısra bizim için çok önemlidir” dedi.

Şırnak’ın Uludere (Qilaban) ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünde çocuklara fotoğraf eğitimi vermek isteyen Selim Yıldız’ın kiraladığı evin sahibi karakol komutanı tarafından tehdit edildi. 

Yıldız’a kiralık ev ve dükkan veren Kadir Encü’yü arayan Roboski Karakol Komutanı Yalçın Köse’nin, “Evini versen senin için hiç iyi olmaz” tehdidi sonrası Encü’nün evini geri aldığı öğrenildi. Bunu duyan Roboskili aileler, fotoğrafçı Yıldız ve arkadaşları için gerekirse yeni bir ev yapacaklarını ifade etti. Roboskili ailelerden Faruk Encü, Roboski köyüne gelen bütün aydın, yazar, fotoğrafçılara kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirerek, “Roboski için çekilen bir fotoğraf, yazılan bir mısra bizim için çok önemlidir” dedi.

Encü, Roboski katliamın yıldönümüne sayılı günler kala köyde hem büyük hüzün, hem de korkunun hâkim olduğunu belirterek, baskılardan dolayı köyde yaşayan birçok gencin Federal Kürdistan Bölgesi’ne ve Türkiye metropollerine gittiğini hatırlattı.

Fotoğrafçı Selim Yıldız ise aldığı kiralık ev ve dükkânda Cumartesi günü 20 ve Pazar günü 20 çocuğa fotoğraf eğitimi vermek için köyde bulunduğunu belirterek, “Katliamın yıl dönümünün yaklaşması nedeni ile şimdiden köyde büyük bir önlem alınmış. Benim şahsımda yapılan bu tehdit Roboski’yi anma için gelenlerin önünü kapatmak içindir” dedi. Yıldız, köylülerin “gerekirse sana yeni bir atölye yaparız” sözlerinin kendisini sevindirdiği belirterek, eğitimin yarın saat 10.00′da başlayacağını aktardı. Yıldız, 28 Aralık gününde ise Roboski dahil olmak üzere 10 şehirde Roboski katliamı ile ilgili fotoğraf sergisi açacağını aktardı.


Kaynak: yuksekovahaber.com 08 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder