14 Nisan 2013 Pazar

Akil İnsanlar’dan BDP ve AKP’ye Ziyaret

akil
İki gündür Diyarbakır’da temaslarda bulanan Akil İnsanlar Heyeti’nin “Güneydoğu Anadolu Grubu” BDP ve AKP İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

Güneydoğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti bugün Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, heyete gerekli desteğini vermeye hazır olduklarını söyledi. Heyete bugün sanatçı Yılmaz Erdoğan ile Murat Belge’de dahil oldu. Heyetin başkanı BDP ziyaretinde Yılmaz Erdoğan’ı ‘bugün bize katılan akil insan Yılmaz Erdoğan’ı zaten tanıyorsunuz’ diye tanıtınca Erdoğan, gülerek, ” Estağfirullah” diye karşılık verdi. Erdoğan’ın cevabı gülümsemelere neden oldu.

Kürt sorununun çözümü konusunda oluşturulan 7 gruptan oluşan “Güneydoğu Anadolu Grubu” heyeti Diyarbakır’da iki gündür temaslarını sürdürüyor. Sivil toplum örgüt temsilcileri ve çatışmalarda yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret eden heyet üyeleri bugün de BDP Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, bölgede çözüm sürecine desteğin yüksek olduğunu ancak, buna rağmen insanların görüş, talep ve endişelerini not almaya geldiklerini, bunun karar alıcılar ve Türkiye kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Ensaroğlu, “BDP, sorunun ana aktörlerinden biri olması nedeniyle önemli bir konumda. Çözümde de önemli bir yer tutuyor” dedi.

BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, Kürt sorununun çözümünde önemli bir sürecin yaşandığını, akil insanlar heyetinin çalışmalarına önem verdiklerini ve parti olarak heyetin rolünü oynaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti daha sonra AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.  Heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, AKP’nin iktidarda olan bir parti olduğunu, sorunun iki tarafından da temsil edildiğini ifade ederek, “Ak Parti hem sorunun mağdurudur, hem de iktidarda olması nedeniyle yetkili bir partidir. BDP olayın bir tarafında yer alırken, Ak Parti şu anda iki tarafta da yer almaktadır” dedi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise, Akil İnsanlar Heyeti’nin ülkenin en temel sorununun çözümü konusunda kutsal bir görev üstlendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Heyet çok önemli bir görev yapmaktadır. Bir çok kişi bu görevden imtina ederken sizler gönüllü olarak bu görevi üstlendiniz. Bu sorun sadece Ak Parti’nin sorunu olmadığı gibi Ak Parti ile başlayan bir sorun da değildir. Bu soruna bakarken 2002 yılının öncesi ve sonrasındaki fotoğrafa bakmak lazımdır. Biz iktidara gelmeden önce sorunun adını koyup parti programımıza alan bir partiyiz. İktidara geldikten sonra sorunu pansuman ede ede bugünlere geldik. Bu sürece akamete uğratacak hiç bir irade artık ayakta kalamaz. Yıllardır siyaset yapanların Başbakan’ın dediği gibi bu sorunun çözümü için baldıran zehiri bile olsa içmeye hazır olduklarını söylemeleri gerekir.”

Kaynak: haberdiyarbakir.com 14 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder