14 Nisan 2013 Pazar

İsviçre’de Paris Katliamı Protestosu

fransa3
İsviçre’nin Zürich kentinde bulunan Fransa Konsolosluğu önünde Beritan Kadın Meclisi üyelerinden oluşan bir gurup kadın tarafından Paris’te 9 Ocak’ta vahşice katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın faillerinin bulunması için protesto eylemi yapıldı.

Eyleme 3 devrimci kadın şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

Ardından Beritan Kadın Meclisinin hazırlamış olduğu ‘Adalet istiyoruz’ başlıklı dosya eyleme katılan üyeler tarafından konsolosluk yetkililerine verildi.

Dosyanın verilmesi sırasında kadınlar alkışlar eşliğinde, ‘Adalet istiyoruz’, ‘Paris’te katledilen devrimci kadın yoldaşlarımızın katilleri bulunsun’ , ‘Biji PKK’, ‘Biji Serok Apo’ ve ‘Sara, Leyla, Fidan ölümsüzdür’ sloganları atıldı.

Ardından yapılan konuşmada, katliamın üzerinden 3 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen Fransız yetkililerce yürüttükleri soruşturma ve failler hakkında ciddi bir açıklama, bilgilendirmenin yapılmadığına dikkat çekildi. Fransa’dan bir an önce katliamı aydınlığa kavuşturarak, failleri adalet önüne çıkarmaları istendi.

Kaynak: firatnews.biz 11 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder