18 Nisan 2013 Perşembe

Suriye Ordusundan Batı Kürdistana yine Bombalama: 12 ölü, 25 yaralı

hava saldırısı
Kürdistan’ın Tirbesipiyê’ye bağlı iki köyüne Suriye ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısında 5’i çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Suriye rejim ordusu ile silahlı gruplar girdikleri yerlerde beraberlerinde katliam ve yıkım getirmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre silahlı bir grubun Tirbesipiyê’ye bağlı Hedad köyüne girmesi üzerine Suriye ordusu köye hava saldırısı düzenledi.
Uçak ve helikopterlerle düzenlenen hava saldırısında, 4 bombanın köye isabet etmesi sonucu 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.  Yaralılar Qamişlo’ya götürülerek buradaki hastanelerde tedavi altına alındı.

8’i aynı aileden olan saldırıda yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Saed Ehmed Ebas (41), Nerîman Ciwan Ebass (38), Dîlma Sead Ebas, Buhar Saed Ebas, Dîlber Ehmed Ebas (27), Şadya Ehmed Ebass (25), ismi öğrenilemeyen 3 aylık bir bebek, Berces Meran (55), Nehla Berces Meran (26), Seda Ebdilqadir Salih (30) ve Ehmed Fêdel Elî (5).

SALDIRI SİLAHLI GRUBA DEĞİL KÖYLÜLERE YAPILDI

Batı Kürdistan’da yayın yapan Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) ulaştığı köylüler, Suriye ordusunun silahlı grubu değil köylüleri hedef alarak bombardıman gerçekleştirdiğini söyledi. 15 kişi oldukları belirtilen silahlı grubun saldırı başlar başlamaz köyden kaçtığını belirten köylüler, buna rağmen rejim ordusunun köyü bombalamaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Hedad köyünden 12 kilometre uzaktaki Ceza köyüne de hava saldırısı düzenlendiği, buradaki saldırıda Luqman Ebu Hemed adlı köylünün yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kaynak: ANF 15 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder