8 Nisan 2013 Pazartesi

Rojava’ya Yardım Kampanyası 4 Mayıs’a Kadar Uzatıldı

rojava
Avrupa’da Kürt yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistanê’nin öncülüğünde Batı Kürdistan (Rojava) halkı için 1 Şubat’ta başlatılan yardım kampanyası 4 Mayıs’a kadar sürecek.

Kampanyaya yoğun ilgi üzerine sürenin bir ay daha uzatıldığını açıklayan Heyva Sor a Kurdistanê Kürt halkı ve dostlarına kampanyaya aktif katılma çağrısı yaptı.

Heyva Sor a Kurdistanê başta Almanya, Fransa, İsviçre, İsveç, Danimarka, Avusturya, Hollanda, Belçika ve İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde 1 Şubat 2013′ten itibaren “Rojava halkı için acil yardım kampanyası” başlatmıştı. Avrupa’daki Kürt kurum ve kuruluşların destek verdiği kampanyanın 4 Nisan’a kadar süreceği açıklanmıştı.

Ancak Heyva Sor a Kurdistanê Avrupa’daki birçok Kürt insani ve sosyal kuruluşlar tarafından desteklenen kampanyanın 4 Mayıs’a kadar süreceğini bildirdi. Heyva Sor “Hem kampanyayı yürüttüğümüz bölgelerdeki çalışanlarımızdan gelen ve hem de destek sunan kurum ile kuruluşlardan gelen yoğun istek üzerine kampanyamızı bir ay daha uzatmayı uygun gördük” açıklaması yaptı.

Şimdiye kadar çalışmalarına çeşitli biçimde katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve herkese teşekkür eden Kürt yardım kuruluşu devamla şu çağrıda bulundu: “Kürt halkı ve dostlarının bu kampanaya daha aktif katılmasını bekliyoruz. Şimdiye kadar toplanan ve gönderilen yardımları yakın bir zaman zarfında, detaylarıyla kamuoyuna sunacağımız belirtir, tekrardan şimdiye kadar yardım sunan ve bundan sonra da sunacak olan herkese Rojava halkımız adına teşekkürlerimizi sunarız.”

“YARDIMLARIN HER KURUŞU ROJAVA’YA ULAŞIYOR”

Geçtiğimiz ay ANF’ye bilgi veren Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Dr. Fahrettin Gülşen ise şu ana kadar topladıkları 400 bin Euro’yu Batı Kürdistan halkına ulaştırdıklarını belirterek şu bilgileri vermişti:

“Yardımlar, kuruluşumuzun Almanya merkezinde toplanıyor ve buradan gönderiliyor. Rojava’da kurulan Heyva Sor a Kurd ve Kürt Yüksek Konseyi ile çalışıyoruz, gönderilen yardımlar konusunda haftalık bilgilendiriliyoruz. Ayrıca bize yardımların ulaştığına dair belgeler geliyor, biz de bunları Alman makamları ve vergi dairesiyle paylaşıyoruz. Avrupa’da yaşayan halkımız ve dostlarımız seferberlik ruhuyla hareket etmeli. Çünkü bu kış ayında halkımız orada zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.”

Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Dr. Fahrettin Gülşen, ayrıca para yardımı dışında toplanan 1 tır dolusu sağlık malzemesinin geçtiğimiz aylarda şiddetli çatışmaların yaşandığı Serêkaniyê’de yıkılan ve çeteler tarafından yağmalanan hastane için gönderileceğini bilgisini de vermişti. HSK, Serêkaniyê’nin ardından Efrin’de inşa edilen yeni bir hastane için de sağlık malzemesi göndermeyi de planlıyor.

Heyva Sor a Kurdistanê’nin kampanyasına bağışta bulunmak isteyenler veya ayrıntılı bilgi almak isteyenler şu internet adresine başvurabilir: http://www.heyvasor.com

Kaynak: http://firatnews.biz 02 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder