14 Nisan 2013 Pazar

“Kürdistan” da Akil İnsan Grup toplantıları Devam Ediyor

akil-insanlar-malatyada
Akil İnsanlar Komisyonu’nun  Kürdistan grubları toplantılarına başladı. Dün Meleti’deki toplantı ardından bugünde Amed’de bir toplandı düzenlenecek. Ege bölgesi heyeti ise yarın çalışmalarına başlıyor.

Akil İnsanlar Komisyonu’nun  Kürdistan grubları toplantılarına başladı.

Dün Meleti’de Ramada Altın Kayısı Otel’de düzenlenen Toplantıya; grup Başkanı Can Paker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan, Abdurrahman Dilipak, Abdurrahman Kurt Zübeyde Teker katıldı.

Toplantıya çeşitli kesimlerden çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. Yapılan konuşmalarda sürecin barış içerisinde geçmesi ortak vurgusu yapıldı. Komisyon üyelerinden Zübeyde Teker bu süreçte halkın ne istediğini ve neleri esas aldığını öğrenmeyi esas alacaklarını belirtti.

Toplantılarına bugün de devam edecek olan heyet yarın Elaziz’e geçecek. Kuzey Kürdistan’da çalışma yürütecek Akil İnsanlar Komisyonu’nun bir  başka heyeti bugün Amed’de toplanıyor. Yılmaz Ensaroğlu, Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Murat Belge, Fazıl Hüsnü  Erdem, Yılmaz Erdoğan, Etyen Mahçupyan,     Lami Özgen ve Ahmet Faruk Ünsal’dan oluşan heyet bugün saat 11.00′de Liluz  Hotel’de yapacağı basın toplantısının ardından çalışmalarına başlayacak.

Akil İnsanlar Komisyonu Ege Bölge heyeti yarın İzmir’de çalışmalarına başlayacak. Heyet üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, yapacakları çalışmalara ilişkin DİHA’ya bilgi verdi.

Oran, Cuma günü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde STK’lerle görüşeceklerini belirtti.

Kaynak: sterk.tv 12 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder