8 Nisan 2013 Pazartesi

Barzani: Barış süreci Türkiye, Kürdistan’ı Zirveye Taşır

barzani-bdp
IRAK Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’de barış sürecini çok önemsediğini belirterek, “Bu sürecin başarıya ulaşması hem bizi, hem de Türkiye’yi en yüksek seviyeye uçuracak” dedi.

Bölgesel yönetiminin yayın organı konumundaki Peyamner, Barzani’nin geçen Perşembe günü Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı ClaudiaRoth ile Selahaddin’de yaptığı görüşmenin ayrıntılarını yayınladı. Barzani- Roth görüşmesinde Türkiye’de Öcalan’ın PKK’ya yaptığı sınır ötesine çekilme çağrısı ardından başlayan yeni süreç ile Irak’ın içinde bulunduğu durum ve Suriye’deki iç savaş ele alındı.

HER ZAMAN HAZIRIM 

Barzani, Türkiye’deki yeni dönem için çok ümitli olduğunu belirterek, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bu sürece tam destek verdiğin vurguladı. Sürecin başarıyla sonuçlanması için kendisinin gereken her koşul ve ortamda devreye girmeye hazır olduğun ifade eden Barzani, “Bu sürecin olumlu sonuçlanması Türkiye’yi, bizi, bölgemizi her alanda en yüksek seviyeye uçuracak” dedi.

BARZANİ KATKISI

Roth da Almanya’da çok sayıda Kürt yaşadığına dikkat çekerek, kendisinin ve partisinin yeni dönemden çok memnun olduğunu belirtti. Roth, Türkiye’de barış ortamının yaratılmasında Barzani’nin katkılarını bildiğini belirterek, “Sizin desteğiniz olmadan bu süreç hiçbir zaman ileriye gidemez. Bu nedenle katkınızı önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: hurriyet.com.tr 01 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder