14 Nisan 2013 Pazar

“Taksim Trio” Kürdistan’da Konserler Verecek

taksim trio
Roman Sanatçılar Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ın oluşturduğu  “Taksim Trio” 17 Nisan’da çıkacağı Kürdistan turnesinde barış ve kardeşlik için çalacak. Bugüne kadar Türkiye ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde başarılı konserler veren grubun ikinci albümü “Taksim Trio2” de bugün piyasaya çıkıyor.

İsveç’in Başkenti Stockholm’de Södra Teatern’de dün bir konser veren “Taksim Trio” bugün akşam saatlerinde de Uppsala ilinde düzenlenecek konserde müzikseverlerle bir araya gelecek.

Stockholm’de düzenledikleri konser öncesi görüştüğümüz Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan, Türkiye ve yurt dışında sürdürdükleri çalışma ve konserlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmail Tunçbilek bugün piyasaya çıkan albümlerinde Türkiye’de müzik alanında başarılı çalışmalar yapan Neşet Ertaş, Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Tarkan, Barış Manco ve Zülfü Livaneli gibi sanatçıların beste ve şarkılarını seslendirdiklerini söyledi. Tüm parçaların enstrümantal olduğunu belirten Tunçbilek albümlerinde Ortadoğu’nun sevilen sanatçısı Ümmü Gülsüm’ün “Elfe Leyla” şarkısına da yer verdiklerini ifade etti.

Hüsnü Şenlendirici son 15 yıl içinde enstrümantal müziğin Türkiye’de büyük ilerlemeler kaydettiğini ve insanların kanun, bağlama, ud, klarnetten ve neyden oluşan enstrümantal müziği dinlemeye yönelmelerini sevindirici bulduklarını ve önemsediklerini söyledi.

BARIŞIN MÜZİĞİNİ ÇALIYORUZ

Avrupa ve Türkiye’de artan ırkçılığa da dikkat çeken Şenlendirici dünyada en kötü şeyin ırkçılık olduğunu ifade ettikten sonra Romanların tıpkı siyahlar gibi ırkçılık ve ayrımcılığa uğradıkları için duygu, düşünce ve istemlerini müzikle dile getirdiklerini ifade etti.  Geçmişte yapılan hatalardan ve izlenen yanlış politikalarından dolayı ırkçılığın geliştiğini ancak bundan sonra bunun düzeleceğine inandığını söyledi.

Irkçılık, ayrımcılık ve savaşların sadece yıkım getirdiğini söyledikten sonra  “Müzik birleştiricidir. Müzik tüm ırkları, dilleri ve dinleri bir araya getirebilen yegane araçlardan biridir. Biz de müziğimizle barışın notlarını yapıyoruz. Barışın müziğini çalışıyoruz. Biz sadece Türkiye için değil tüm Dünya için barış istiyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanlık ve barış için müzik yaptıklarını söyleyen Şenlendirici bugüne kadar ‘Doğu Anadolu’ da konserler vermemelerini büyük bir eksiklik olarak tespit ettiklerini, 17 Nisan’da Batman’dan başlayarak bölgede bulunan illerde konserler düzenleyeceklerini söyledi.

Kaynak: firatnews.biz 11 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder