8 Nisan 2013 Pazartesi

Kadınların Barış İnisiyatifi’nden Sürece Katılım Çağrısı

kürdistan kadın
Stockhholm’de yaşayan bir grup Türkiyeli ve Kürdistanlı kadının geçtiğimiz yıl oluşturduğu “Türk ve Kürt Kadınları Barış İnsiyatifi”nde yer alan kadınlar bir araya gelerek 2013 Newrozu’nda başlatılan yeni süreci değerlendirdi.

Kürt kadınlarının mücadelenin en ön saflarında yer alarak büyük fedakarlıklar gösterdiklerini belirten kadınlar, yeni başlatılan süreçte de kadınların aktif olarak katılmalarının önemine dikkat çekti. Yurtdışında yaşayan Türk ve Kürt kadınlarının da sürece destek vermelerinin önemine değilen toplantıda, İsveç’te yaşayan kadınları sürece aktif olarak katabilmek amacıyla bir çalışma planı hazırlandı.

“Türk ve Kürt Kadınları Barış İnsiyatifi” ilk aşamada Kürt ve Türk kadınlarının bir araya getirmeyi amaçlayan bir toplantı yapmayı kararlaştırdı.. Bu amaçla hazırladıkları çağrıyı Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlara ulaştırdı.
Çağrıda,Kürt Halk Önderi Öcalan’ın “Artık silahlar sussun, fikirler ve siyaset konuşsun” diyerek yeni bir dönem başlattığı hatırlatıldı ve Türkiye’de demokrat kamuoyu ve pek çok sivil toplum örgütünün yeni sürece destek verdiğine  dikkat çekildi.

Türkiye’de pek çok kadın örgütünün kadınların sürece katılımının önemine vurgu yaptıkları ve sürece katılmaya hazırlandıkları belirtilen çağrıda şu görüşlere yer veriliyor:

“Bizler de İsveç’te yaşayan Türkiyeli kadınlar olarak, barış sürecine kayıtsız kalamayız. Halkların eşitliği temelinde onurlu ve kalıcı bir barış için üzerimize düşen görevler var. Kadınlar olmadan barış olmaz! ‘Akil adamlar’ tartışmalarının yapıldığı bu günlerde, bu kuruluşun ‘Akil Kadınlar’ olması için Türkiye’de seslerini yükselten kadınların yanında olmalıyız.”

“Türk ve Kürt Kadınları Barış İnsiyatifi”  İsveç’te yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlara 21 Nisan Pazar günü saat 13.00’de Stockholm’de İşçi Eğitim Merkezi, ABF’te yapacağı toplantıya katılmaları çağrısı yaptı.

Kaynak: ANF 30 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder