18 Nisan 2013 Perşembe

Yeni İmralı Notları, Daha Umutlu Bir Noktadayız

imralı
İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin basının karşısına geçen BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder açıklamalarda bulundu.

Öcalan bilgilendirme notunda “Hem çatışmasızlık sürecinin kalıcılaşması hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyim. Gelinen aşamada daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. 

Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkı ile paylaşacağım” dedi.
KCK Yürütme Konseyi’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın son mektubuna verdiği yanıtın İmralı’ya ulaştırılması ardından BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sabah saatlerinde İmralı Adası’nda giderek Öcalan ile görüştü. Buldan ve Önder, döndükleri İstanbul’da BDP İl Örgütü’nde çok sayıda basın mensubuna açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan Buldan, “Bugün İmralı Adası’nda Sayın Abdullah Öcalan ile bir toplantı daha gerçekleştirdik. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş daha önceden planlandığı bir programı olduğu için Avrupa’da bulunduğu için katılamadı. Ben ve Sayın Sırrı Süreyya Önder bey katıldık. Saat 14.00′te başlayan 15.30′da biten bir buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirdik” diyerek Öcalan’ın basın mensuplarına saygı ve sevgilerini ilettiğini söyledi.

Daha sonra Öcalan’ın kısa bilgilendirme notunu okuyan Önder, “Sayın Abdullah Öcalan’ın mesajını paylaşıyorum. Saygıdeğer Türkiye halkı, yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci bütün hassasiyeti ile devam etmektedir. Hem çatışmasızlık sürecinin kalıcılaşması, hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyim. Gelinen aşamada daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkı ile paylaşacağım. Bu itibarla demokratik çözüm sürecine katkı sunan herkese sonsuz şükranımı sunuyor eşit demokratik ve adil bir barışa olan inancımla herkesi selamlıyorum. Abdullah Öcalan”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Önder, Kandil’in mektubunun Öcalan’a ulaştığını onun üzerine son bir değerlendirme yaparak önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama yapacağını belirtti.

Kaynak: DİHA 15 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder