9 Nisan 2013 Salı

ORSAM, “Irak Kürdistan Bölgesi’nde Demokrasi Süreci” Raporunu Yayınladı

orsam
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM), “Irak Kürdistan Bölgesi’nde Demokrasi Süreci ve Sorunları” raporunu yayınlandı.

Süleymaniye Üniversitesi Siyasal Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Goran Hareketi Araştırma Birimi Koordinatörü Yusuf Muhammet Sadık hazırladığı rapor, “Siyasi partiler arasındaki, özellikle de iktidardaki iki siyasi parti olan KDP ile KYB arasındaki ilişkilerin bölgedeki idari kurum ve kuruluşlar üzerindeki etkisi nedir, bölgede demokratik düzenin en önemli yansımaları ve en önemli aksaklıkları nelerdir.” gibi anahtarlar soruları cevaplandırmak suretiyle yakın gelecekteki seçimlerin olası görünümlerine ışık tutuyor.

 Raporda ayrıca, “IKBY’de iki iktidar partisi arasındaki ilişkilerin etkisi altında seyreden demokratik süreç, bir dizi sorunla karşı karşıya olup, bu sorunlar kamu çıkarını sağlayacak gerçek içeriğin içinin boşalmasına neden olmaktadır” varsayımından yola çıkarak mevcut durumun analizini yapıldı.

 İKİ BÖLÜMDE HAZIRLARDI

İki bölüme ayrılan çalışmanın birinci bölümünde bölgedeki yönetim düzeninin yapısı ve iktidardaki iki partinin konumu ile bölgedeki siyasi düzene ve bölgenin kurumlarına etkisini ortaya koymak suretiyle bölgedeki siyasi düzenin yapısı ele alındı. İkinci bölümde ise bölgedeki demokratik sürecin önündeki sorunlar irdelendi.

 Bu arada raporun detayına Türkçe ve İngilizce dosya linkine (http://www.orsam.org.tr/tr/trUploads/Yazilar/Dosyalar/201349_151turing.pdf) internet adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: haber3.com 09 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder