14 Nisan 2013 Pazar

Amed’de ‘Rojava’da Halk Devrimi’ Sergisi

rojava
“Rojava’da Halk Devrimi” konulu, Veysi Altay ve Ersin Çelik’in fotoğraf ve videolarından oluşan sergi, 15 Nisan’da açılacak. 25 Nisan’a kadar sergilenecek eserler, Büyükşehir Belediye Sergi Salonu’nda görülebilecek

Kürtlerin Rojava’daki demokrasi deneyimi hızlı şekilde dünya tarafından da görülmeye başlanırken, çok sayıda gazeteci, fotoğrafçı ve belgeselci yaşanan devrim sürecini anlatmak için bölgeye gidiyor. Bunlar arasında yer alan Veysi Altay, Ersin Çelik ve Suat Doğuhan’ın Ocak -Şubat aylarında Rojava’nın Cizîr bölgesindeki görsel (fotoğraf ve video) izlenimleri sergiye dönüştü.

KÜRTLERİN DENEYİMLERİ KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR

Amed Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 15 ile 25 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediye Sergi Salonu’nda sergilenecek olan 63 fotoğraf ve 4 videodan oluşan “Şoreşa Rojava” sergisinde ise Rojava’da savaş/yıkım, yaşam, mücadele ve yeniden inşa konu alınıyor.

Altay, kendi izlenimleri ile kuşatma ve ambargo altında tutulmaya çalışılan Rojava Devrimine dikkat çekmek olduğunu söyleyerek, ambargonun yalnızca ekonomik olmadığını, bir yandan da Kürtler öz yönetim deneyimi ve sisteminin uluslararası kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını belirtti.

ROJAVA İÇİN SANATÇININ GÖREVİ

Çelik ise Rojava devriminin başarıya ulaşması için sanatçılara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, bu kritik geçiş ve inşa sürecinde “müzisyenin şarkısını Serêkaniye için söylemesi, tiyatrocunun oyununu Dêrika Hemko için oynaması, ressamın yaşanan devrimi resmetmesi” gerektiğine dikkat çekti.

Sergide satın alınabilecek fotoğraflar ile elde edilecek gelir DTK’nın sürdürmüş olduğu yardım kampanyasına aktarılacak. Serginin Amed’den sonra önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışında da açılması hedefleniyor.


Kaynak: http: firatnews.biz 14 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder