18 Nisan 2013 Perşembe

KON-KURD’dan Avrupa Kürt Gençlik Konferansı

konkurd
Avrupa’daki Kürt gençleri, demokratik çözüm süreci kapsamında buluşuyor. Konferansı, Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD) organize ediyor.

Konuya ilişkin KON-KURD tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘Avrupa’daki Kürt gençleri demokratik çözüm sürecini tartışıyor’ adıyla yapılacak 2 günlük konferans, 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek. Almanya’nın Troisdorf kentinde düzenlenecek konferansın temel gündemini, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bu yılki Amed newrozunda ilan ettiği Kürt sorununda demokratik çözüm sürecinde, Avrupa’daki Kürt gençlerinin yeri, kurumsal ve örgütsel yeniden yapılanma ihtiyacına ilişkin çözüm tartışmaları oluşturacak. Yine özel olarak Avrupa’daki Kürt ve Kürdistan gençliğinin sosyal, eğitsel, kültürel, sportif, vb. Sorun ve ihtiyaçlarının tespiti, bunların giderilmesine dönük çözümler, dört parçadan ve değişik sosyal-mesleki kategorilere mensup Kürt gençleri tarafından kapsamlı biçimde tartışılacak.

2 GÜNDE 4 PANEL YAPILACAK

Sözkonusu konu ve gündemlere ilişkin de 4 ayrı panel yapılacak. Buna göre konferansın birinci günü 27 Nisan Cumartesi günü, 12.00-15.00 saatleri arasında, konuşmacı olarak KNK üyesi Nilüfer Koç’un katılacağı, ‘Kürdistan’daki son siyasal durum’ başlıklı panel düzenlenecek. Aynı gün 15.30-18.00 saatleri arasında yapılacak ikinci panelde ise, PYD üyesi Şerwan Hesen’in konuşmacı olduğu, ‘Batı Kürdistan’daki siyasal ve sosyal devrim’ konusu tartışılacak.

Konferansın ikinci günü olan 28 Nisan Pazar günü de, 10.00-12.00 saatleri arasında gazeteci-yazar Meral Çiçek’in konuşmacı olduğu, ‘Avrupa’daki Kürt gençliği’ paneli düzenlenecek. Günün ve konferansın son oturumuysa, 14.00-17.00 saatleri arasında, katılımcı gençlerin moderatörlüğünde katılımcıların çözüme ilişkin görüş ve önerilerinin dile geleceği, serbest tartışmalar tarzında gelişecek.

GENÇLERE KONFERANSA KATILIM ÇAĞRISI

Avrupa’daki Kürt ve Kürdistan gençlerinin konferansa katılması için çağrıda bulunan KON-KURD, son olarak görüş ve önerileriyle katkı sunmak isteyen gençlerin, konferans hakkında daha fazla bilgileri, kendilerine bağlı federasyon ve dernekler üzerinden alabileceklerini bildirdi.

Konferansın adresine ilişkin de şu bilgiler verildi:

Mehrz weckhalle Helmholtz Str. 53840 Troisdorf (Friedrich-Wilhelms-Hutte)
Deutschland


Kaynak: firatnews.biz 18 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder