18 Nisan 2013 Perşembe

KCK Operasyonlarını Protesto

kck protesto
2009 yılının 14 Nisan’ında başlayan KCK operasyonları Şırnak, Yüksekova ve Aydın’da Protesto edildi.

“KCK” operasyonlarının yıldönümü nedeni ile Şırnak Adliye binasına siyah çelenk bırakmak isteyen BDP’liler engellenince, çelenk polis barikatının önüne konuldu. Aydın ve Yüksekova’da da KCK operasyonları kınanarak, tutsakların derhal serbest bırakılması istendi.

ŞIRNAK

“KCK” operasyonlarının yıldönümü nedeni ile Şırnak Adliye binasına siyah çelenk bırakmak isteyen BDP’liler polis engeli ile karşılaştı. BDP Şırnak İl binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, buradan Şırnak Adliye binasına doğru yürüyüşe geçti. “Halkın iradesine kelepçe vurulamaz” ve “Heke hevalên me KCK’yi bin em hemû KCK’yî ne”, pankartlarının açıldığı yürüyüşte, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Polisin Adliye binasına çelenk bırakılmasına izin vermediği eylemde siyah çelenk polisin kurduğu barikatın önüne bırakıldı. Protestocular 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra eylemlerine son verdi.

YÜKSEKOVA

KCK operasyonlarının yıldönümünde BDP Yüksekova İlçe Örgütü tarafından basın açıklaması düzenlendi. İlçe binası önünde aralarında BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, belediye meclis üyeleri, MEYA-DER, TUHAD-FED, KURDÎ-DER yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda eylemci biraraya geldi. Polis ve çevik kuvvet ablukası altında eski cezaevi kavşağına oradan da Hükümet Konağı’na kadar yürüyüş düzenleyen protestocular, “Operasyonên qirkirina siyasî şermezar dikin, her girtinek ligel xwe hêrsekê tîne” dövizleri taşıdı.

AYDIN

BDP Aydın İl Örgütü, 2009 yılının 14 Nisan’ında başlayan KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla kendi binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda üyenin katıldığı açıklamada konuşan BDP Aydın İl yöneticisi Nazlı Boza, KCK operasyonlarında tutuklananların derhal bırakılması gerektiğini ifade etti. Üniversitelerde maske takarak ellerine sopa ve satır alarak öğrencilere saldıran gruplara ilişkin konuşan Boza, “Şahısların maskelerini indirin ve gereğini yapın. Aksi taktirde barış sürecine bizzat iktidar sekte vurmuş olacaktır” dedi.

Kaynak: firatnews.biz 15 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder