18 Nisan 2013 Perşembe

Berlin’de Rojova Konferansı

konferans
Yarın Almanya’nın başkenti Berlin’de ‘Rojava’ (Batı Kürdistan) konulu uluslararası bir konferans düzenlenecek. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm’in yanı sıra çok sayıda Avrupalı politikacı ve bilim insanın katılacağı konferansın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yarın Berlin Eyalet Meclisi’nin salonunda “Geleceğin Suriye’sinde Kürt sorununun çözümü için  diyaloga, demokrasiye ve barışa bir katkı” başlığını taşıyan uluslararası bir konferans gerçekleşecek. Kürtlerin Kamuoyu Çalışmaları Merkezi “Civaka Azad”, “Dialog-Kreis” ile SPD Eyalet Milletvekili Robert Schaddach tarafından organize edilen konferans Saat 9.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek.

4 ayrı panelin gerçekleşeceği konferansta uluslararası hukuk uzmanı Prof. Dr. Norman Paech, ortadoğu uzmanı Michael Lüders, Kürt Yüksek Konseyi Sözcüsü Ahmed Süleyman, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Dialog-Kreis koordinatörü Prof. Dr. Andreas Buro ve KNK Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Songül Karabulut’un sunumları yer alacak.

Yoğun ilgi üzerine sadece daha önce başvuru yapılanlar dinleyici olarak katılabileceği konferansın öğle arasında ise BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslüm basın toplantısı düzenleyecek.

Kürtçe ve Almanca dilinde gerçekleşecek konferansı canlı olarak ise yarın sabah saatlerinden itibaren “www.civaka-azad.org” adresinden izlemek mümkün olacak.

Kaynak: firatnews.biz 16 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder