18 Nisan 2013 Perşembe

KCK’den Rojava’daki Ulusal Birliğe Destek

murat karayılan
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve beraberindeki KCK heyeti, Batı Kürdistanlı 7 siyasi parti başkanlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Kürtlerin Rojava’da ulusal birlik etrafında toplanmasının önemine değinen Karayılan, “Birlik ve dayanışma anlayışını benimseyen tüm örgütlerle dayanışma içinde olacağız” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ve beraberindeki KCK heyeti, ulusal birlik çalışmalarını aralıksız sürdüren Batı Kürdistanlı siyasi parti liderleri ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Karayılan, Suriye Kürtleri Sol Partisi Genel Başkanı Muhammed Musa, Suriye Kürtleri İlerici Demokratik Partisi Genel Başkanı Hemidê Hecî Derwêş, PYD Eşbaşkanı Salîh Müslîm, Wehdê adıyla bilinen Birliğin Demokratik Partisi Genel Başkanı Şêx Alî, Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi Genel Başkanı Salîh Gedo, Demokratik Kürt Partisi Genel Başkanı Cemal Şêx Baqî ile Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Necmeddîn Melle Ömer ve beraberindeki heyetlerle Medya Savunma Alanları’nda görüştü.

Ayrı ayrı yapılan bu görüşmelerde genel olarak Rojava’da Kürt partilerin birlikte hareket etmesi ve elde edilen kazanımların korunması konularının ele alındığı bildirildi. Görüşmede KCK’den destek isteyen Rojavalı partiler ayrıca Rojava devriminde edindikleri tecrübeler paylaştıkları kaydedildi.

Rojavalı partilerle yaptığı görüşmelerle ilgili ANF’ye bilgi veren Karayılan, görüşmeler hakkında şunları belirtti:

“Hareketimizin Rojava deneyimi ve tecrübesi vardır.  Önderliğimiz orada yaklaşık 20 yıl boyunca kaldı. Bu süre içerisinde Rojava halkı Önderliğimizi yakından tanımış ve hareketimize büyük katkılar sunmuştur. Halen de bu parça halkımızın Önderliğimize ve hareketimize büyük bir sempatisi vardır. 19 Temmuz’da gerçekleşen Rojava’daki halk devrimi sürecine elbette ki destek veriyoruz. Çokça belirtildiği gibi tek bir partiyle ilişkimiz yoktur; birçok partiyle ilişkimiz vardır. Bu partilerden bazılarıyla otuz dört yıldan beri tanışıyoruz. Çeşitli dönemlerde görüşmelerimiz olmuştur, ortak dayanışmalarımız yaşanmıştır. Şimdi de görüşmelerimiz vardır.

Biz Rojava’da sadece PYD değil, tüm örgütlerle ilişki halinde olmak ve hepsini desteklemek, dayanışma içinde olmak durumundayız. Bizim için önemli olan, Rojava’daki halkımızın çıkarlarıdır, özgürlüğe kavuşmasıdır. Halkımızın çıkarı da birlikten geçtiğine göre, biz birliği desteklemek durumundayız. Birlik ve dayanışma anlayışını benimseyen tüm örgütlerle dayanışma içinde olacağız. Çünkü Kürtlerin Rojava sahasında ulusal birlik etrafında toplanması çok önemlidir. Bu anlamda Rojava Kürtlerinin iradesi olan Yüksek Konsey çalışmalarını çok önemli görüyor ve değer biçiyoruz. Görüştüğümüz Rojavalı Kürt partileriyle de bu temelde konuştuk. Karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulunduk. Hareket olarak kendi iradesiyle devrimini zirveleştirmeye çalışan halkımıza desteklerimizi sunacağız.”

Kaynak: ANF 15 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder