10 Nisan 2013 Çarşamba

Heseke Ve Halep’te Çatışmalar

BATI KÜRDİSTAN
Batı Kürdistan’ın Haseke kentinde silahlı çete grubu tarafından YPG devriyesine düzenlenen saldırı ile ardından yaşanan çatışmalarda 1 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi, çok sayıda çete mensubu öldü.

Batı Kürdistan’ın Heseke kentinde YPG devriyesine silahlı çeteci bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Nasra Mahallesine bağlı Seha Xetto’da gerçekleşen saldırıda Delil Ferhat adlı YPG savaşçısı yapamını yitirirken, 2 YPG savaşçısı da yaralandı.

Olay üzerine bölgeye itikal eden YPG savaşçıları saldırgan çeteci grup ile çatışmaya girdi. Çatışma sonucu çok sayıda çete mensubunun öldüğü, birçoğunun da yaralandığı belirtilirken, sayı konusunda net bir bilgiye ulaşılamadı.

Çatışma ardından bölge ileri gelenlerin arabuluculuğunda görüşmeler yapılırken, görüşme sonucunda YPG dışında kentte silahlı gruplara izin verilmeyeceği belirtilerek grubun mahallede kurduğu noktayı derhal kaldırması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Suriye’nin Halep kenti Kürt mahallesi Şeyh Meksut’ta dün YPG savaşçıları ile rejim ordusu askerleri arasında medyana gelen çatışmalarda 5 askerin öldüğü bildirildi.  Askerlerin 3’ünün el Ewared, 2’sinin ise El Cezire semtindeki çatışmalarda öldüğü, çatışmalarda ayrıca 3 askerin de yaralandığı kaydedildi.

Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı diğer bir Mahalle olan Eşrefiye mahallesinde Liwai Cebhet El-Ekrad Taburu ile rejim güçleri arasında 3 gün önce başlayan çatışmalarda onlarca rejim askerinin öldüğü öğrenildi. Çatışmalarda Liwai Cebhet El-Ekrad Taburunun 1 üyesi de yaşamını yitirirken, 5 üyesi de yaralandı.

Bu arada, Şeyh Meksut Mahallesine yönelik rejim ordusu tarafından düzenlenen bombardıman 12. gününde de devam etti. Can kaybı konusunda bilgi alınamazken, bugünkü saldırı sonucu birçok evin daha yıkıldığı bildirildi. Mahalleye yapılan bombardımanlarda son 12 günde 44 sivil hayatını kaybederken 135 kişi de yaralandı. Onbinlerce kişi ise Efrin ve Kobani’ye göç etmek zorunda kaldı.


Kaynak: ANF 10 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder