8 Nisan 2013 Pazartesi

Esad Kürtleri Bombalıyor

Qamişlo
Kanlı Baas rejimi Kürtlere dönük saldırılarını iyice artırdı. Günlerdir havadan ve karadan bombardıman altında tutulan Halep’in Kürt mahallelerinde dün biri çocuk 5 sivil daha katledilirken, onlarca kişi de yaralandı. Esad kimyasal silah da kullanıyor.

GÜNLERDİR MAHALLEYİ BOMBALIYOR

Kanlı Esad ordusu 29 Mart’tan bu yana aralıksız olarak Halep’te Kürt mahallelerini bombalıyor. Şu ana kadar on binlerce kişi göç etti. YPG ise direniyor. Dün yapılan bombardımanda 5 Kürt sivil yaşamını yitirirken katledilen sivil sayısı 30’a çıktı. YPG’nin düzenlediği misillemelerde ise 40 asker öldü.

KİMYASAL SİLAH DA KULLANIYOR

Esad’ın ordusunun bombardıman sırasında kimyasal madde eklenmiş silahlar da kullandığı bildiriliyor. Saldırılarda yaralanan ve Efrîn’de hastaneye kaldırılan Rustem Hemze isimli Kürt yurttaş yaşamını yitirdi. Doktorlar, Hemze’nin kimyasal silahla yaralandığını söyledi.

Kürt mahallesine hava saldırısı

Rojava’da halk devrimini gerçekleştiren ve hiçbir güçle savaşa girmeden kendi demokratik sistemlerini inşa etmeye çalışan Kürtler adeta savaşa çekilmek isteniyor. Esad rejimi, Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’teki Kürt mahallesi Şêx Meqsûd’a  bir haftadır aralıksız saldırılar düzenliyor.

Hava saldırısı yapıldı

Önceki gün gerçekleştirilen hava saldırısında ise en az 5 sivil hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı. Onlarca roketin atıldığı Şêx Meqsûd tam bir savaş alanına döndü. Bombardımanda bir çocuğun bedeni paramparça olurken, iki kişinin cenazesi ise yanmadan dolayı tanınamaz hale geldi.  Bombardımanda onlarca kişi yaralanırken, bunların bir kısmı Efrîn’deki hastanelere kaldırıldı.

Bir haftada 30 sivil katledildi

Esad’ın ordusu 29 Mart’tan bu yana Şêx Meqsûd’u aralıksız saldırı ve bombardıman altında tutarken şu ana kadar 30 dolayında kişinin bu bombardımanlar sonucu hayatını kaybettiği bildiriliyor. Rejimin saldırılarına karşı YPG güçlerinin düzenlediği misilleme eylemlerinde ise 40 dolayında asker öldü.

Halep’te çatışmaların devam ettiği ve rejim güçlerinin Kürt mahallelerine girmeye çalıştığı ise son gelen bilgiler arasında.

Kimyasal mermi kullanılıyor

Günlerdir Esad rejiminin saldırılarına uğrayan Kürt mahallesi Şêx Meqsûd’da, geçtiğimiz günlerde yapılan saldırıda kimsal maddelerin kullanıldığına ilişkin bilgiler netleşiyor. Birkaç gün önceki saldırıda yaralanan ve Efrîn’deki Afrîn Hastahanesi’ne kaldırılan Rustem Hemze isimli Kürt yurttaş yaşamını yitirdi. Rustem Hemze’yi tedavi eden doktorlar, Hemze’nin kimyasal madde kullanılmış mermi ile yaşamını yitirdiğini belirterek “Kurtarmak için çok uğraştık fakat yaralanmasına neden olan merminin ucuna kimyasal maddeler sürülmesinden kaynaklı yaşamını yitirdi. Hemze’nin, mermi yarasından dolayı değil, kullanılan kimyasal maddeden dolayı yaşamını yitirdiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yaşamını yitiren Hemze’nin vücudunda, merminin değdiği bölgede ise yoğun bir yanmanın olduğu çekilen fotoğraflarda açıkça görülüyor. Bu olaydan önce de, Halep’teki Selum Hastanesi’nin uzmanları, rejim güçlerinin kanser hastalağına yol açan bir kimyasal madde kullandığını, bundan dolayı da saldırılarda yaralanan birçok kişinin kanser hastalığına yakalandığını söylemişti.

Kaynak: ozgur-gundem.com 08 Nisan 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder